logo TSCDovetail Games (DTG) heeft op 21 juni 2023 een kleine update voor het treinsimulatieprogramma Train Simulator Classic (TSC) uitgebracht. Het versienummer is nu 74.8a. Dit naar aanleiding van meldingen over problemen na de core-update van 27 april 2023. Wat is er aangepast:

  • Lua-scripts gebruiken nu altijd drijvende komma variabelen (floating-point precision) om juiste vergelijkingen te kunnen doen, hiermee zijn de problemen met gescripte treinen verleden tijd;
  • Percentages in de F5 HUD worden nu op de juiste wijze afgerond;
  • Bijna alle problemen met Save en Reload (Opslaan en opnieuw laden) zijn opgelost.

Bij deze update zijn geen nieuwe taalbestanden geleverd, dus iedereen kan onze Nederlandse vertaling versie 73.9a blijven gebruiken.

DTG heeft op 28 juli 2023 een artikel gepubliceerd waarin ze stilstaan bij de volgende fase in het verbeteren van TSC.

Nadat DTG met hulp van de externe ontwikkelaars de problemen met de laatste core-update heeft aangepakt zien ze een flinke afname van de game crashes. Dit sterkt ze in het idee dat ze met de inspanningen om TSC stabieler te maken op de goede weg zijn. Het volgende doel van DTG is de performance van TSC te gaan verbeteren. Een eerste stap wordt gedaan met het opwaarderen van de plug-in SilverLining. Met dit onderdeel wordt het 3D-weer en dynamische belichting geregeld. Op veler verzoek gaat DTG voor een volgende release een Publieke B├Ęta aanbieden. Er gaat onderzocht worden op welke wijze de software met multithreading beter gebruik kan gaan maken van de huidige processoren en videokaarten voor de PC.

Een overzicht van de systeemeisen voor TSC staat het onderdeel  'Treinsims', 'Veel gestelde vragen' op deze website.

Meer informatie is te vinden op  De website van Dovetail Games

Bron: Dovetail Games

Dit artikel is op 31 juli 2023 bijgewerkt met actuele informatie.