Aan het laden...

archive Nederlandse vertaling basis-programma Train Simulator 2019 (versie 65.6f) Populair

844 downloads

Downloaden (zip, 60 KB)

NL LAN vertaling TS2019 V65_6F.zip

Hierbij de vertaling voor de versie Train Simulator 2019 V65.6F (13-10-2018).

Ook dit is opnieuw weer een kleine aanpassing. De regels 3137 t/m 3160 zijn onderaan toegevoegd aan het spreadsheet.
Deze toevoegingen zij voor de laatste speltoevoegingen van Dovetail Games, niet zo erg belangrijk.

Het valt mij op dat onze Engelse vrienden niet altijd via de vertaling hun tekst aansturen. Helaas dan verschijnt er dus Engelse tekst en niet de vertaalde, in ons geval, de Nederlandse tekst. Misschien komt hier nog een wijziging voor?

Vanuit dit Office spreadsheet worden de diverse language bestanden (taalbestanden) samengesteld.

Het resultaat van de vertaling is opgeslagen in het aan jullie bekende bestand nl.lan.

Dit bestand moet je plaatsen in de map Railworks\Languages. Hier zie je ook de andere taalbestandjes staan zoals de.lan, en.lan, pl.lan, etc. Er is echter nog steeds een probleem met het instellen van de taal.

Bij het Steam-plaatje via Train Simulator 2019 rechtermuisklikken kom je via eigenschappen op een scherm waar je de taal voor Railworks kan ingeven. Helaas bij de mogelijkheden staat van alles, maar geen Nederlands (Dutch). Ik heb in het verleden dit probleem bij Railworks Support aangekaart maar helaas, er is geen toevoeging te verwachten. Ik heb de volgende oplossing verzonnen, die m.i. probleemloos kan worden gebruikt. Ik heb ook nu nog geen problemen verder kunnen ontdekken, dus opnieuw gaan met die banaan.

Werkwijze:

Wijzig de naam van het bestandje en.lan in engorg.lan.
Dit bestand bewaren voor terugzetten bij eventuele problemen.

Maak een kopie van nl.lan (kopiƫren en plakken in dezelfde map)
Wijzig dan die kopie in en.lan.

Dit is dus een Nederlandse vertaling in een Engels jasje. Misschien sta je al op de Engelse versie, dan hoef je verder niets te doen. Anders kan je de software op de Engelse versie instellen. Veel succes!

Belangrijke toevoeging!

Als je 'spelcache controleren' uitvoert dan ben je de Nederlandse vertaling en dus de nep(en.lan) kwijt en moet je de handeling zoals in de bovenstaande oplossing beschreven opnieuw uitvoeren om het weer Nederlands te krijgen. Ook als er een nieuwe release via Steam wordt gedownloaded moet je weer aan de bak. Maar dan moet je eerst kijken of er misschien een nieuwe vertaling door ons is gemaakt indien er wijzigingen hebben plaats gevonden.

Rail Simulator support:

There is no problem with you producing a NL translation and making it available as you described, however please remember that you cannot claim that it is in any way official or endorsed by RailSimulator.com. Also, please make your users aware that we as a company cannot offer support for the use or operation of your translation.

Regards
Rail Simulator Support

Dus geen ondersteuning van Dovetail Games support, wijziging op eigen risico!