Burgerdam-Steinbeek is een freeware route die door de TrainSimulator Gebruikersgroep van de hcc is geproduceerd. De route brengt de sfeer bij NS in de jaren 1950-57 tot leven door gebruik te maken van eigentijdse scenery-objecten en uiteraard het rollend materieel uit die periode, waarin stoom-, diesel- en electrische tractie naast elkaar te vinden waren. Naast de elocs van de serie 1100 brengt deze add-on ook twee NS-stoomlocomotieven weer tot leven: De NS2134, bekend geworden onder de bijnaam 'Blikken Tinus', en de goederentreinloc NS 3415. Verder is het getrokken electrisch stroomlijnmaterieel vertegenwoordigd met een vierwagenstel Mat '46. Typisch diesellocs uit dit tijdperk als de Sik, de Hippel en de serie 2400 horen ook tot de materieelcollectie. Met uitzondering van het goederenmaterieel, dat ook op de Steinwaldbahn dienst doet, zijn alle rijtuigen en locs exclusief voor Burgerdam-Steinbeek ontwikkeld.

Het traject zelf is fictief, maar de hele aankleding is tot in de details historisch verantwoord uitgewerkt. Onder de wegvoertuigen vind je bijvoorbeeld de Peugeot 203 en de Ford Taunus uit 1952.De huizen en andere bouwwerken zijn allemaal gemodelleerd naar authentieke voorbeelden, zoals etagewoningen uit Amsterdam en Rotterdam, een garage uit Arnhem etc. Ook de gebouwen zijn 'custom built' voor deze TSGG-route en zijn geschikt gemaakt voor het rijden bij nacht of met sneeuw. Op de perrons staan reizigers klaar, die in de winter dikke jassen aan hebben.

Op deze CD-ROM zijn een groot aantal boeiende en afwisselende activiteiten samengebracht, die bovendien uitgebreid zijn gedocumenteerd. De gebruikershandleiding bevat verder voor elk emplacement een gedetailleerd sporenplan, zodat je daar makkelijk je weg kunt vinden. Ook de werking van de klassieke NS-armseinen waarmee de route is beveiligd wordt daarin uitgelegd.

Deze route is helaas uitverkocht.

 Dit artikel is eerder op 10/01/2007 gepubliceerd.