Terug naar Burgerdam is een route voor Microsoft Train Simulator die is ontwikkeld uit de Burgerdam-Steinbeek route die in 2005 door de TrainSimulator Gebruikersgroep van de hcc! is uitgebracht. De oorspronkelijk route bracht de sfeer bij NS in de jaren 1950-57 tot leven door gebruik te maken van eigentijdse scenery-objecten en uiteraard het rollend materieel uit die periode, waarin stoom-, diesel- en electrische tractie naast elkaar te vinden waren.

In Terug naar Burgerdam (TNB) gaan we verder terug in de tijd, naar de periode vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Ons fictieve traject is dan nog niet geëlectrificeerd, zodat uitsluitend met stoom- en dieseltractie wordt gereden.

Bij het tot stand brengen van TNB is dankbaar gebruik gemaakt van de het grote aantal scenery-objecten dat sinds 2005 door de TSGG voor andere routes is gebouwd. Zo zijn alle stationsgebouwen vervangen, evenals de perrons en de seinhuizen. Bovendien is voor de NS-armseinen gebruik gemaakt van de verbeterde versies van de Westsluis-route. Het traject zelf is vanuit Steinbeek doorgetrokken naar het stadje Vierbergen, terwijl ook de lijn naar Nedervoort is uitgebouwd en nu even voorbij Steinbeek op de hoofdlijn Burgerdam-Vierbergen aansluit.

In de installatiefile zijn ook een aantal boeiende en afwisselende activiteiten samengebracht, inclusief de benodigde materieel-objecten. De gebruikershandleiding bevat verder voor elk emplacement een gedetailleerd sporenplan zodat je daar makkelijk je weg kunt vinden. Ook de werking van de klassieke NS-armseinen waarmee de route is beveiligd, wordt in dit document uitgelegd.

Goede reis van Burgerdam naar Vierbergen!

Dit artikel is eerder op 23/10/2009 gepubliceerd.