Klik op de kleine afbeelding van de route hieronder voor vergroting

Komende zaterdag vindt de officiële presentatie van de Heuvellandroute voor Trainz 2009 en Trainz 2010 plaats. De release van de route is om verschillende redenen ettelijke malen uitgesteld, maar met trots kunnen wij u vanuit de studio´s van het TSIG Ontwikkelteam melden dat de route gereed is voor release! Vanaf komende zaterdag is de Heuvellandroute verkrijgbaar via het TSIG verzendhuis en tijdens elke clubbijeenkomst van de Trainsim IG en op de beurzen waar de Trainsim IG acte de présence geeft.

De Heuvellandroute is een virtuele weergave van een traject door het mooiste deel van Zuid-Limburg. De route loopt van Valkenburg via Schin op Geul, Klimmen-Ransdaal en Voerendaal naar Heerlen. Deze route combineert twee werelden: het schilderachtige gebied met kastelen, watermolens en een afwisselende mix van typisch Limburgse bebouwing en bossen, heuvels en weilanden rondom het stroomdal van de rivier de Geul enerzijds, en anderzijds de stedelijke en geïndustrialiseerde omgeving van Heerlen met het grote emplacement bij het station dat tot in detail weergegeven is. De Heuvellandroute is de enige route in Nederland waar het spoor hooggelegen langs een rivierdal loopt en waar wijnvelden langs het spoor te zien zijn. Het gebied is als het ware een stukje ´buitenland´ in Nederland. De vele bogen en steile hellingen door het glooiende landschap in de route stellen hoge eisen aan het vakmanschap van de virtuele machinist. Wij zijn er zeker van dat deze route vele uren speelplezier zal geven. Op het traject, dat gedeeld wordt door Veolia, NS en de ZLSM is het mogelijk om vele verschillende soorten materieel te laten rijden, van heel modern tot heel oud – de ZLSM rijdt voornamelijk met stoomtreinen over het traject tussen Valkenburg, Schin op Geul en verder over het traject richting Simpelveld, terwijl Veolia met het meest moderne materieel op het traject naar Heerlen rijdt.

De route is relatief kort in kilometers, maar de beperkte lengte van dit traject heeft ons de mogelijkheid gegeven om het traject zo goed mogelijk te detailleren. Het originele sporenplan van de route is voor de virtuele weergave gevolgd. Alle stations en de vele landmarks langs de route die naar origineel voorbeeld zijn nagebouwd, geven de route een zeer herkenbaar beeld voor mensen die de omgeving kennen. Ook het reliëf in de route is naar origineel voorbeeld gemodelleerd op basis van hoogtekaarten, digitaal terrein en Google Earth. De textures van de stations, gebouwen en van het terrein zijn van zeer hoge kwaliteit, zodat deze route een hoge houdbaarheidswaarde kent. De route komt dan ook het best tot zijn recht op een groot scherm met zeer hoge resolutie.

Wij hopen van harte u komende zaterdag bij de officiële presentatie in De Meern te mogen begroeten! Hierbij alvast een aantal screenshots.
Let op: Het materieel op de screenshots is door derden aangeleverd en maakt geen onderdeel uit van de route.

Dit artikel is eerder op 08/09/2010 gepubliceerd.