Zaterdag 17 oktober 2020 organiseren wij het eerste webinar voor onze leden. Aanvang 13.00 uur via wij.hcc.nl, het online Jitsi-Meet platform van de HCC. Het webinar is alleen toegankelijk voor leden van de HCC!trainsim.

De HCC biedt de mogelijkheid op een veilige manier online te communiceren. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van de Jitsi-Meet app. Dit is een veilige, makkelijk te gebruiken, open source applicatie voor online bijeenkomsten. De HCC heeft tevens het webadres wij.hcc.nl in het leven geroepen. Via dit webadres en daarmee via de eigen IT-infrastructuur wordt een afgeschermde omgeving gecreëerd om de online communicatie mogelijk te maken.

Hoe de Jitsi-Meet app te gebruiken staat uitgelegd op dit webadres:
https://www.hcc.nl/vereniging/webinars

Het programma voor zaterdag zal zijn: Eerst een uitleg van de gespreksleider (moderator) over de regels van een online bijeenkomst, vervolgens zal onze voorzitter jullie bijpraten over de stand van zaken binnen de HCC en een vooruitzicht geven naar de toekomst. Aansluitend is er een presentatie over de stand van zaken in treinsimland.Tussendoor is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden kan uitsluitend via de website van de HCC!trainsim. Het maximum aantal deelnemers is 30.

Graag tot zaterdag.

Dit artikel is op 14 oktober 2020 bijgewerkt met actuele informatie.

Hieronder staat meer uitleg over het aanmelden en het inrichten van je apparaat:

Zoals bekend gaat de situatie rondom het Covid-19-virus in Nederland steeds verder achteruit. Uiteraard maken wij ons hier ook zorgen over. De aangekondigde maatregelen tijdens de persconferentie van de regering afgelopen maandagavond heeft na ampele overwegingen de doorslag gegeven.

Wij willen graag de HCC!kennisdag organiseren, maar helaas is de stand van zaken sterk gewijzigd. Er wordt een dringend advies gedaan aan de Nederlandse bevolking om risicovolle plaatsen (waaronder beurzen) waar mogelijk te ontlopen. Ook wordt dringend geadviseerd het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken.

Hierdoor hebben wij helaas moeten besluiten om de Kennisdag van 10 oktober aanstaande definitief niet door te laten gaan.

Wij zijn niet alleen verantwoordelijk voor onze vrijwilligers, maar ook voor onze bezoekers. Wij kunnen en willen het risico niet nemen dat zij gezondheidsrisico’s lopen.

Blijf gezond en respecteer de regelgeving van de (lokale) overheid!

Wij hopen dat dit een kort hoogtepunt van deze crisis is, en dat we op korte termijn toch nog in de gelegenheid zijn jullie te kunnen verwelkomen.

De projectgroep van de HCC!kennisdag.

TrainSimNieuws nr. 7 - 2020 is uit en staat op deze website bij de downloads.

Klik op de volgende link: "Nieuwsbrieven"

Als HCC-lid kun je op deze website zelf regelen welke nieuwsbrieven je van de HCC wilt ontvangen. Nieuwe leden zijn niet automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief. In dit document staan de instructies hoe je je kunt aan- en afmelden voor onze nieuwsbrief of de overige nieuwsbrieven van de HCC.

De digitale spellenwinkel van het bedrijf Valve, bij ons beter bekend onder de naam Steam, heeft tot 9 juli 2020 een grote uitverkoop, de Zomer uitverkoop. Op vrijwel alle spellen en simulaties (hoge) kortingen. Bijvoorbeeld op veel content van N3V Games, de producent van Trainz Railroad Simulator 2019 en Trainz: A New Era, en op veel content van Dovetail Games (DTG), de producent van Train Sim World en Train Simulator 2020 (TS2020).

De overige zelfstandige ontwikkelaars en uitgevers als Just Trains, Halycon, Aerosoft hebben in deze periode vaak kortdurende verkoopacties. Raadpleeg regelmatig hun websites of er leuke aanbiedingen zijn. In onze Links-sectie staat een overzicht van digitale winkels die producten voor treinsims verkopen.

In onze nieuwsbrief bespreken we freeware voor treinsims. Daar worden onder andere freeware routes voor TS2020 genoemd. Om die routes te kunnen gebruiken zijn een aantal producten van DTG nodig. Als service noemen we een paar aanbiedingen voor TS2020:

  • US Loco & Asset Pack: 50% korting, prijs € 5,99;
  • European Loco & Asset Pack (ELAP): 70% korting, prijs € 4,19;
  • London to Brighton Route add-on: 60% korting, prijs € 7,99;
  • München-Augsburg Route add-on: 65% korting, prijs € 6,99;
  • West Rhine: Köln - Koblenz Route Add-On: 60% korting, prijs € 7,99;
  • Hamburg-Hanover Route Add-On: 60% korting, prijs € 7,99;
  • Northeast Corridor: New York - Philadelphia Route Add-On: 60% korting, prijs € 7,99;
  • London-Faversham High Speed Route Add-On: 50% korting, prijs € 14,99;
  • Berlin - Leipzig Route Add-On: 30% korting, prijs € 20,99.

Dit artikel is op 26 juni 2020 bijgewerkt met actuele informatie.

TrainSimNieuws nr. 6 - 2020 is uit en staat op deze website bij de downloads.

Klik op de volgende link: "Nieuwsbrieven"

Als HCC-lid kun je op deze website zelf regelen welke nieuwsbrieven je van de HCC wilt ontvangen. Nieuwe leden zijn niet automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief. In dit document staan de instructies hoe je je kunt aan- en afmelden voor onze nieuwsbrief of de overige nieuwsbrieven van de HCC.