De HCC!trainsim is op 24, 25 en 26 september 2021 aanwezig op de modelspoorbeurs Nederlandse Modelspoordagen in Rijswijk. Wij staan op de beurs met een eigen stand. Details over de locatie en openingstijden staan in onze agenda op deze website.

Wij zullen daar onze hobby presenteren aan de bezoekers van de beurs en hopen daar ook nieuwe leden te werven. Want meer leden betekent ook meer financiële ruimte voor onze activiteiten en nog beter bezochte clubdagen.

Kom ook eens naar een modelspoorbeurs om ideeën op te doen voor het maken van routes, scenario’s en treinsamenstellingen in je favoriete treinsimulatieprogramma. Er is zoveel te zien wat je eenvoudig kunt nabouwen. Bijvoorbeeld een rangeerterrein waar je mooie rangeeropdrachten bij kunt maken. Je hoeft dan geen kilometers spoor te leggen en het landschap aan te kleden.

Meer informatie over de beurs is te lezen op de website van de Nederlandse Modelspoordagen.

Dit artikel is op 19 september 2021 bijgewerkt met actuele informatie.

Vanwege een storing in het netwerk van de HCC is de online bijeenkomst afgelast.

Zaterdag 11 september 2021 organiseren we voor onze leden het zevende webinar in 2021. Aanvang 13.00 uur via wij.hcc.nl, het online Jitsi-Meet platform van de HCC. Alle leden van de HCC zijn uitgenodigd mee te doen met onze webinars. Aanmelden kan uitsluitend via de website van de HCC!trainsim. Er is geen maximum gesteld aan het aantal deelnemers.

Aanmelden kan tot 11 september 2021 12.30 uur.

De HCC biedt de mogelijkheid op een veilige manier online te communiceren. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van de Jitsi-Meet app. Dit is een veilige, makkelijk te gebruiken, open source applicatie voor online bijeenkomsten. De HCC heeft tevens het webadres wij.hcc.nl in het leven geroepen. Via dit webadres en daarmee via de eigen IT-infrastructuur wordt een afgeschermde omgeving gecreëerd om de online communicatie mogelijk te maken.

Hoe de Jitsi-Meet app te gebruiken staat uitgelegd op dit webadres:
https://www.hcc.nl/vereniging/webinars

Op het programma staat een presentatie over de stand van zaken in treinsimland. Na een lange zomervakantie is deze bijeenkomst een goede gelegenheid om alle ontwikkelingen rond de treinsims op een rijtje te zetten. Aandacht zal ook besteed worden aan tips waar je goedkoop aan content voor treinsims kan komen.

Tevens is er gelegenheid tot het stellen van vragen en natuurlijk ook ruimte voor een beetje discussie.

Dit artikel is op 12 september 2021 bijgewerkt met actuele informatie.

IN MEMORIAM

 

Met droefheid nemen wij kennis van het overlijden van ons trouwe HCC!trainsim lid,

 

Frans Donselaar

 

Wij denken met respect terug aan zijn betrokkenheid en inzet voor onze club.

Frans was een graag geziene gast op de clubdagen en stond voor iedereen klaar om met zijn ultieme kennis van treinsimulatie te helpen bij vragen en problemen.

Frans was ook tester van het werk dat door ons ontwikkelteam aangeboden werd en wat hij kritisch onder de loep nam om te kijken of alles wel aan de spoorse maatstaven voldeed. Ook zijn kennis van het materieel ging heel ver.

Frans is jarenlang een vaste medewerker op beurzen en evenementen geweest waar hij de bezoekers overtuigend kon vertellen waarom onze hobby zo leuk en interessant is.

Wij wensen zijn vrouw en familie veel sterkte in de komende periode met het verlies van Frans.

 

Bestuur HCC!trainsim

De digitale spellenwinkel van het bedrijf Valve, bij ons beter bekend onder de naam Steam, heeft tot 8 juli 2021 een grote uitverkoop, de Zomer uitverkoop. Op vrijwel alle spellen en simulaties (hoge) kortingen. Bijvoorbeeld op veel content van N3V Games, de producent van Trainz Railroad Simulator 2019 en Trainz: A New Era, en op veel content van Dovetail Games (DTG), de producent van Train Sim World 2 en Train Simulator 2021 (TS2021).

De overige zelfstandige ontwikkelaars en uitgevers als Just Trains, Halycon, Aerosoft, RSSLO hebben in deze periode vaak kortdurende verkoopacties. Raadpleeg regelmatig hun websites of er leuke aanbiedingen zijn. In onze Links-sectie staat een overzicht van digitale winkels die producten voor treinsims verkopen.

In onze nieuwsbrief bespreken we freeware voor treinsims. Daar worden onder andere Nederlandse freeware routes voor TS2021 genoemd. Om die routes te kunnen gebruiken zijn een aantal producten van DTG nodig. Als service noemen we een paar aanbiedingen voor TS2021:

 • US Loco & Asset Pack: 70% korting, prijs € 3,59;
 • European Loco & Asset Pack (ELAP): 60% korting, prijs € 5,59;
 • London to Brighton Route add-on: 70% korting, prijs € 5,99;
 • München-Augsburg Route add-on: 75% korting, prijs € 4,99;
 • West Rhine: Köln - Koblenz Route Add-On: 50% korting, prijs € 9,99;
 • Hamburg-Hanover Route Add-On: 50% korting, prijs € 9,99;
 • Northeast Corridor: New York - Philadelphia Route Add-On: 75% korting, prijs € 4,99;
 • London-Faversham High Speed Route Add-On: 50% korting, prijs € 14,99;
 • Berlin - Leipzig Route Add-On: 30% korting, prijs € 20,99;
 • Sherman Hill Route Add-On: 65% korting, prijs € 6,99;
 • Im Köblitzer Bergland Route Add-On: 25% korting, prijs € 22,49;
 • Edinburgh Glasgow Route Add-On: 70% korting, prijs € 5,99.

Dit artikel is op 25 juni 2021 bijgewerkt met actuele informatie.

TrainSimNieuws nr. 6 - 2021 is uit en staat op deze website bij de downloads.

Klik op de volgende link: "Nieuwsbrieven"

Als HCC-lid kun je op deze website zelf regelen welke nieuwsbrieven je van de HCC wilt ontvangen. Nieuwe leden zijn niet automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief. In dit document staan de instructies hoe je je kunt aan- en afmelden voor onze nieuwsbrief of de overige nieuwsbrieven van de HCC.