AFGELAST

Als gevolg van de landelijke maatregelen met betrekking tot het coronavirus is de Modeltrein Expo On traXS! die 13, 14, en 15 maart 2020 in het Spoorwegmuseum te Utrecht zou worden gehouden afgelast. Ook voor de HCC geldt dat we niet meer deelnemen aan publieksmanifestaties totdat de beperkende maatregelen zijn opgeheven.

Dovetail Games (DTG), de ontwikkelaar van de treinsimulatieprogramma's Train Simulator 2020 (TS2020) en Train Sim World (TSW), biedt zeer regelmatig producten goedkoper aan. Soms via de digitale winkel van Steam, soms uitsluitend in de eigen digitale winkel. Wij besteden daar niet altijd aandacht aan. Nu wel, als service bij de artikelenreeks over freeware voor treinsims in onze nieuwsbrief. Daar worden onder andere freeware routes voor TS2020 besproken. Om die routes te kunnen gebruiken zijn een aantal producten van DTG nodig.

DTG houdt tot 16 maart 2020 de uitverkoop March Madness. Voor alle details zie de winkelpagina's van TS2020 en TSW in het bibliotheekvenster van Steam. Wij noemen de volgende producten:

  • US Loco & Asset Pack: 60% korting, prijs € 4,79;
  • European Loco & Asset Pack (ELAP): 75% korting, prijs € 3,49;
  • London to Brighton Route add-on: 65% korting, prijs € 6,99;
  • München-Augsburg Route add-on: 65% korting, prijs € 6,99.

 

Kom naar jij ook naar de HCC!kennisdag?

Op zaterdag 7 maart wordt in Expo Houten weer een HCC!kennisdag gehouden. Veel Interessegroepen zullen op deze dag klaar staan om bezoekers te informeren en te amuseren. Het belooft, voor jong en oud, weer een leuke en leerzame dag te worden. Maak kennis met de nieuwste vliegsimulators, drones en 3D-printers. Leer hoe jij je huis slimmer kunt maken en bovendien kun je slimme apparaten goedkoop aanschaffen! En leer hoe je online je voorouders kunt opsporen en ook: hoe haal je meer uit je smartphone en tablet? Voor de echte computerliefhebbers is er de mogelijkheid om een eigen app te programmeren en voor de jeugd is er een speciale robotica-hoek met echte robots. Natuurlijk worden er ook weer interessante presentaties gegeven. Wil je alvast kijken welke presentaties jij wilt bezoeken? Zie hcc.nl/doemee.

Houten ligt lekker centraal in het land. Het Kennisplein is voor iedereen gratis toegankelijk, maar voor de presentaties moet je HCC-lid zijn. Bovendien profiteer je als HCC-lid ook nog van de extra beursaanbiedingen. Reden genoeg dus om op 7 maart naar de HCC!kennisdag in Houten te komen. De vrijwilligers ontvangen je graag tussen 10.00-15.00 uur.

De data van de volgende HCC!kennisdagen is ook al bekend; die vinden plaats op 27 juni en 10 oktober 2020.

Zaterdag 7 maart 2020 organiseren we weer een clubdag in De Meern. Op deze derde clubdag van 2020 is iedereen vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur weer welkom.

Deze clubdag valt helaas samen met de HCC!kennisdag die in Houten door de HCC wordt georganiseerd. Wij hadden al de data voor 2020 besproken met De Schalm voordat de HCC ons de dagen waarop de HCC!kennisdag wordt gehouden bekend maakte. Wij vinden de continuïteit van onze clubdagen ook belangrijk. Dus gewoon een clubdag voor onze leden en belangstellenden op 7 maart in De Meern. Een aantal van onze leden zal ons op de HCC!kennisdag vertegenwoordigen.

Tijdens de volgende clubdag, die op zaterdag 11 april 2020 zal worden gehouden, vindt ook de Algemene Ledenvergadering van de HCC!trainsim plaats. Binnenkort zullen de stukken voor de vergadering beschikbaar komen op het leden-gedeelte van deze website. Noteer de datum alvast in je agenda.

Evenementen

We hebben de bevestiging gekregen om op 13, 14, en 15 maart met een stand aanwezig te zijn op het modelspoorevenement Modeltrein Expo On traXS van het Spoorwegmuseum in Utrecht. Tevens zijn we op 21 maart aanwezig op de Modelspoorbeurs in Nijmegen.

Vergeet niet uw HCC-ledenpas mee te brengen!

Graag tot zaterdag.

Dit artikel is op 2 maart 2020 bijgewerkt met actuele informatie.

Zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 2020 worden in Alkmaar de Noord-Hollandse Modelspoordagen gehouden. Zoals elk jaar is de HCC!modelbaanautomatisering daar aanwezig. Wij schuiven ook deze keer weer aan bij onze collega's. Wij laten daar zien wat treinsimulatieprogramma's zijn en wat voor leuke dingen je ermee kan doen. Ook staan we klaar om jullie vragen te beantwoorden.

De toegangsprijs van deze beurs is: € 5,–. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang (mits onder begeleiding van een volwassene). Details over de locatie en openingstijden staan in de agenda op deze site. Meer informatie over de beurs op de website van de organisatie.

Dit artikel is op 20 februari 2020 bijgewerkt met actuele informatie.