Zaterdag 15 december 2018 organiseren we weer een clubdag in De Meern. Op deze negende en laatste clubdag van 2018 is iedereen vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur weer welkom.

Presentatie

Er is geen informatie bekend over een presentatie op de clubdag.

Vergeet niet uw HCC-ledenpas mee te brengen!

Voortaan willen wij in opdracht van de HCC van alle bezoekers de HCC-ledenpas scannen om een duidelijk beeld te krijgen hoeveel leden er landelijk een bezoek brengen aan hun regio en/of interesse groep. Tevens is het een reden om bezoekers die nog geen HCC-lid zijn alsnog lid te maken of anders geen toegang meer te verlenen.

Graag tot zaterdag.

Dit artikel is op 9 december 2018 bijgewerkt met actuele informatie.

Voor de vijfde keer op rij zal dit jaar de beurs Houten Digitaal, georganiseerd door de HCC!m en de Modelspoorbeurs, worden gehouden. Naast de gebruikelijke modelspoorbeurs zal er een aparte zaal  (zaal 1A) worden ingericht waar ook de HCC prominent aanwezig zal zijn. Wij, als HCC!trainsim, zijn ook aanwezig en zullen demonstraties van treinsimulatiesoftware verzorgen, maar er zullen ook andere HCC-groeperingen aanwezig zijn, waaronder de HCC!modelbaanautomatisering, HCC!drones, HCC!flightsim, HCC!apple, HCC!seniorenacademie, HCC!digimedia, HCC!3d, HCC!ecs, HCC!msx, HCC!opensource, HCC!videoteam, en HCC!windows.

Neem al je vrienden en familieleden mee want nieuwe HCC-leden krijgen een geweldig welkomstpakket met daarin:

 • Entreekaart voor de Modelspoorbeurs in januari 2019 (t.w.v. € 7,-);
 • Microsd-kaart (64 GB) (t.w.v. € 20,99);
 • De nieuwste editie van PC-Active (t.w.v. € 5,05);
 • 6 maanden ESET internetbeveiliging (t.w.v. € 20,-).

Zaal 1A is daarnaast geheel ingericht met demonstraties van de automatisering van modelbanen. Voor de geïnteresseerde een uitgelezen kans om kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen.

U bent van harte welkom op zaterdag 8 december 2018, van 10.00 tot 16.00 uur in de Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten.

De toegang bedraagt € 7,00 (kinderen tot 11 jaar onder begeleiding gratis) en het parkeren is gratis. Meer informatie is te lezen op de website van de modelspoorbeurs.

TrainSimNieuws nr. 9 - 2018 is uit en staat op deze website bij de downloads.

Klik op de volgende link: "Nieuwsbrieven"

Als HCC-lid kun je op de website van de HCC zelf regelen welke nieuwsbrieven je van de HCC wilt ontvangen. In dit document staan de instructies hoe je je kunt aan- en afmelden voor onze nieuwsbrief of de overige nieuwsbrieven van de HCC.

Zaterdag 17 november 2018 organiseren we weer een clubdag in De Meern. Op deze achtste clubdag van 2018 is iedereen vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur weer welkom.

Presentatie

Er is geen informatie bekend over een presentatie op de clubdag.

Vergeet niet uw HCC-ledenpas mee te brengen!

Voortaan willen wij in opdracht van de HCC van alle bezoekers de HCC-ledenpas scannen om een duidelijk beeld te krijgen hoeveel leden er landelijk een bezoek brengen aan hun regio en/of interesse groep. Tevens is het een reden om bezoekers die nog geen HCC-lid zijn alsnog lid te maken of anders geen toegang meer te verlenen.

Graag tot zaterdag.

Dit artikel is op 10 november 2018 bijgewerkt met actuele informatie.

Op dinsdag 13 november 2018 organiseert HCC!ijssellanden voor de derde keer in samenwerking met de studenten van Landstede ICT College in Zwolle een Open leerdag voor HCC-leden, maar ook voor niet-leden, die graag wat meer willen weten over welke digitale mogelijkheden er zijn.

Programma

Vanaf 9.30 uur ben je van harte welkom en kun je na aanmelding kiezen uit een diversiteit aan onderwerpen, die de ICT-studenten presenteren zoals

 • NAS

 • Virus / Antivirus

 • Docker

 • Verschil Linux-Ubuntu en – Mint

 • Streaming van muziek

 • Arduino

 • Raspberry Pi

 • Virtual Bril

Neem als je wilt een laptop mee om sommige toepassingen gelijk uit te proberen.

Tevens kun je kennismaken met diverse HCC-interessegroeperingen zoals o.a. HCC!drones, HCC!seniorenacademie, HCC!robotica, HCC!3d, HCC!modelbaanautomatisering, HCC!trainsim, HCC!artificiële-intelligentie, HCC!apple en de werkgroep van HCC!ijssellanden: Raspberry Pi uit Zwolle. Zij maken je deelgenoot van hun specifieke digitale interesse, kennis en activiteiten.

Heb je een probleem met een laptop of computer, breng deze dan mee, want ook de studenten van IT-ServicePoint van Landstede staan deze dag voor je klaar om te helpen.

De presentaties en demonstraties worden in zes rondes gegeven. Drie rondes in de ochtend en drie rondes na de middagpauze. In de middagpauze kan iedere deelnemer tegen gereduceerd tarief genieten van een lunch, die door de studenten van de Horeca-opleiding is bereid en wordt verzorgd. Kortom een dag voor en door jong en oud met veel uitwisseling van digitale kennis en vaardigheden. Voor meer informatie kun je contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.