De HCC!fryslân organiseert op dinsdag 26 juni 2018 in samenwerking met de IT-afdeling van het ROC Friese Poort in Drachten een Open leerdag. Deze Open leerdag wordt gehouden op de hele IT-afdeling van het ROC Friese Poort in Drachten, gebouw D. De dag is een onderdeel van de Midden yn'e Mienskip Eventweek van het ROC Friese Poort.

De HCC!trainsim zal ook aanwezig zijn op deze dag. Ook andere HCC-groeperingen zijn aanwezig, er is dus veel te zien en te doen:

  • Workshops door de IT-studenten over 'Wordpress', 'Programmeren met Microbit', 'Bouwen van databases' en 'Geo ict, wat kun je ermee';
  • Demonstraties door de interessegroepen: HCC!flightsimulator, HCC!3d, HCC!trainsimulator, HCC!drones en HCC!seniorenacademie;
  • De werkgroepen van de HCC!fryslân: Rasberry pi en Joomla! Heerenveen (website bouwen).

De Open leerdag duurt van 9.30 uur tot 16.00 uur. De dag is verdeeld in 4 blokken van 45 minuten, dus de bovengenoemde onderwerpen en demo's herhalen zich vier keer zodat je meerdere presentaties en demo's kunt bezoeken.

De dag is niet alleen bestemd voor de studenten en medewerkers van het ROC, maar ook voor belangstellende HCC-leden en introducees. De toegang is gratis. Een mooie gelegenheid voor onze leden in het noorden van het land ons eens te bezoeken.

Meer informatie op de websites van HCC!fryslân en het ROC Friese Poort.

Parkeren lukt het beste tegenover het ROC gebouw D bij de Aldi:

ALDI Drachten, Leidijk 30, 9202 TZ, Drachten.
Ingang Leidijk vanaf Splitting is afgesloten.

Parkeerterrein ROC Drachten is op 26 juni deels beschikbaar.
ROC adres: Splitting 21-23, 9202 LC, Drachten