Het begint tegenwoordig al met 'Black Friday' (23 november 2018): kortingsacties van de producenten van add-ons voor de diverse treinsimulatieprogramma's. Daarna volgt Sinterklaas, Advent, Kerst en de jaarwisseling. In dit artikel proberen we een overzicht te maken van de acties. Het is echter vrijwel onmogelijk een volledig overzicht te geven.

Kerst en jaarwisseling:

De winteruitverkoop bij de digitale spellenwinkel van het bedrijf Valve, bij ons beter bekend onder de naam Steam, loopt tot 3 januari 2019 19.00 uur. Op vrijwel alle spellen en simulaties (hoge) kortingen. Bijvoorbeeld op Trainz: A New Era van N3V Games en op veel content van Dovetail Games, de producent van Train Sim World en Train Simulator 2019 (actie is afgelopen).

Just Trains, een Engelse uitgever van content voor Train Simulator 2019, geeft op een aantal producten korting. De actie loopt tot 4 januari 2019 (actie is afgelopen).

RSSLO, een Sloveense producent van content voor Train Simulator 2019, geeft korting op vrijwel alle producten uit het assortiment. De actie loopt tot eind 2018 (actie is afgelopen).

Advent:

ChrisTrains geeft 50% korting op alle producten uit het assortiment. De korting geldt ook voor de digitale winkels die de ChrisTrains producten wederverkopen. De actie loopt tot 24 december 2018 (actie is afgelopen).

3DZUG, de Duitse uitgever van content voor Train Simulator 2019 en Trainz, geeft in de adventsperiode elke dag korting op een van de producten uit het assortiment (actie is afgelopen).

RW/0381, een sublabel van 3DZUG, geeft in de adventsperiode elke dag korting op een van de producten uit het assortiment (actie is afgelopen).

Halycon, een Duitse uitgever van digitale spellen en simulaties, geeft in de adventsperiode elke week korting op een aantal producten uit het assortiment (actie is afgelopen).

De Duitse fora Rail-Sim.de en RailSimulator.net houden in de adventsperiode spelletjes waar je treinsim add-ons kunt winnen. Kijk voor de voorwaarden op hun websites (actie is afgelopen).

Dovetail Games heeft in de eigen digitale winkel ook een kortingsactie die loopt in de adventsperiode (actie is afgelopen).

 

In de Verenigde Staten wordt eind november op een donderdag Thanksgiving Day (dankzeggingsdag) gevierd. Een nationale feestdag. Deze dag wordt gevierd met de hele familie. De vrijdag erna heeft iedereen vrij. Dan wordt gestart met het inkopen doen voor de kerstperiode. In de winkels is het dan heel erg druk. De Black Friday dus. 

Black Friday:

De digitale spellenwinkel Steam heeft tot 27 november 2018 18.00 uur een najaarsuitverkoop voor vrijwel alle spellen en simulaties uit hun assortiment (actie is afgelopen).

Voor beginners van Train Simulator 2019: het European Asset & Loco Pack (ELAP) wordt nu met korting aangeboden (actie is afgelopen).

Trainz: The New Era en veel content (DLC) in de aanbieding met hoge kortingen (actie is afgelopen).

De eigen digitale winkels van de producenten Dovetail Games en N3V Games, van de Trainz-familie, hebben een najaarsuitverkoop (actie is afgelopen).

Just Trains heeft tot 26 november 2018 15.00 uur een Black Friday uitverkoop (actie is afgelopen).

Raadpleeg regelmatig de websites van de producenten om eventueel een koopje te kunnen bemachtigen.

Dit artikel wordt regelmatig aangevuld en is op 9 januari 2019 bijgewerkt met actuele informatie.