Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 organiseert de Stoom Stichting Nederland (SSN) haar jaarlijkse Stoomtreindagen bij het Museumstoomdepot te Rotterdam. Bezoekers kunnen ook gebruik maken van pendelritten getrokken door stoomlocomotieven van de SSN en de VSM*. Deze pendelritten rijden elk uur tussen het NS station Gouda en het Museumstoomdepot van de SSN in Rotterdam. De dienstregeling staat op de website van de SSN.

De HCC!trainsim zal dit jaar wederom aanwezig zijn met een eigen stand in het stoomdepotgebouw. Wij laten daar de laatste ontwikkelingen zien uit de wereld van de treinsimulaties. Hoewel zaterdag 5 oktober ook onze clubdag wordt gehouden, is er natuurlijk zondag voldoende tijd dit evenement te bezoeken.

Wat is er allemaal te doen tijdens de Stoomtreindagen (informatie overgenomen van de website van de SSN):

Er zijn door stoom aangedreven kleine en grote tractoren te bewonderen, evenals modeltreinbanen van diverse formaten, een prachtig glimmende koperen stoombrandspuit en kraampjes waar spullen voor de treinliefhebber kunnen worden gekocht Ook aan de kinderen is gedacht! Er is,een groot speelkleed met houten treinbanen om zelf aan te leggen, er zijn modelbanen waar de kinderen zelf aan de knoppen mogen zitten en er is een modeltrein waar kinderen op mee mogen rijden. En er is kinderschminck! En als u na dit alles honger en dorst krijgt, dan is er uiteraard ook gelegenheid om dat te verhelpen. Er zijn hamburgers te koop, belegde broodjes, frisdrank, koffie, thee en bier. Kortom, het wordt gezellig op 5 en 6 oktober met veel stoom, de ouderwetse geur van stoomtreinen, het prachtige geluid van stoomfluiten en veel meer.

Kom naar het stoomdepot. Parkeren bij het depot is gratis en er zijn parkeerregelaars.

* Bij uitval van een stoomlocomotief zal er een andere (niet stoom) locomotief worden ingezet.

Locatie: SSN Stoomdepot, Rolf Hartkoornweg 50 - 3034 KL ROTTERDAM

Openingstijden: 10:00 - 17:00 uur

Prijzen:
Volwassenen € 15
kinderen ( 4 t/m 12 jaar) € 7,50
familie ( 2 volwassenen met twee kinderen) € 40
Donateurs gratis.
Toegangsprijs is inclusief een pendelrit naar Gouda EN inclusief een voetplaatrit

Kaartverkoop op zaterdag 6 en zondag 7 oktober op ons Stoomdepot en bij de SSN stand voor het station in Gouda en daar dan opstappen.

Dit artikel is op 1 oktober 2019 bijgewerkt met actuele informatie.