Dovetail Games (DTG), de ontwikkelaar van de treinsimulatieprogramma's Train Simulator 2020 (TS2020) en Train Sim World (TSW), biedt zeer regelmatig producten goedkoper aan. Soms via de digitale winkel van Steam, soms uitsluitend in de eigen digitale winkel. Wij besteden daar niet altijd aandacht aan. Nu wel, als service bij de artikelenreeks over freeware voor treinsims in onze nieuwsbrief. Daar worden onder andere freeware routes voor TS2020 besproken. Om die routes te kunnen gebruiken zijn een aantal producten van DTG nodig.

DTG houdt tot 16 april 2020 de uitverkoop Steam Easter Sale. Voor alle details zie de winkelpagina's van TS2020 en TSW in het bibliotheekvenster van Steam. Wij noemen de volgende producten:

  • West Rhine: Köln - Koblenz Route Add-On: 50% korting, prijs € 9,99;
  • Hamburg-Hanover Route Add-On: 50% korting, prijs € 9,99;
  • Northeast Corridor: New York - Philadelphia Route Add-On: 70% korting, prijs € 5,99;
  • London-Faversham High Speed Route Add-On: 50% korting, prijs € 14,99.

Wij hebben niet de intentie volledig te zijn. We noemen nog een paar acties: De producenten Armstrong Powerhouse (40% korting op het weerpakket), en The Forge Simulation hebben alleen tijdens het paasweekeinde een kortingsactie. De Nederlandse digitale winkel Trainsim2017.nl biedt een aantal producten van virtualRailroads met korting aan.

Daarnaast hebben een aantal ontwikkelaars en uitgevers gedurende de coronabeperkingen dagacties, genaamd 'blijf thuis', zoals 3DZUG en JTG.

In onze Links-sectie staat een overzicht van digitale winkels die producten voor treinsims verkopen.