Zaterdag 17 oktober 2020 organiseren wij het eerste webinar voor onze leden. Aanvang 13.00 uur via wij.hcc.nl, het online Jitsi-Meet platform van de HCC. Het webinar is alleen toegankelijk voor leden van de HCC!trainsim.

De HCC biedt de mogelijkheid op een veilige manier online te communiceren. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van de Jitsi-Meet app. Dit is een veilige, makkelijk te gebruiken, open source applicatie voor online bijeenkomsten. De HCC heeft tevens het webadres wij.hcc.nl in het leven geroepen. Via dit webadres en daarmee via de eigen IT-infrastructuur wordt een afgeschermde omgeving gecreëerd om de online communicatie mogelijk te maken.

Hoe de Jitsi-Meet app te gebruiken staat uitgelegd op dit webadres:
https://www.hcc.nl/vereniging/webinars

Het programma voor zaterdag zal zijn: Eerst een uitleg van de gespreksleider (moderator) over de regels van een online bijeenkomst, vervolgens zal onze voorzitter jullie bijpraten over de stand van zaken binnen de HCC en een vooruitzicht geven naar de toekomst. Aansluitend is er een presentatie over de stand van zaken in treinsimland.Tussendoor is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden kan uitsluitend via de website van de HCC!trainsim. Het maximum aantal deelnemers is 30.

Graag tot zaterdag.

Dit artikel is op 14 oktober 2020 bijgewerkt met actuele informatie.

Hieronder staat meer uitleg over het aanmelden en het inrichten van je apparaat:


Log eerst in als HCC-lid, zie Afbeelding 1, kader 1, klik vervolgens in het agenda-item op de rode tekst 'Online bijeenkomst HCC!trainsim', zie Afbeelding 1, kader 2. NB: Afbeelding 2 wordt niet gebruikt.

HCC online 03

Klik in het agenda-venster op de knop 'Klik om aan te melden', zie het kader in Afbeelding 3. Je ziet daarna bovenaan in dit venster een bevestigingstekst, zie kader in Afbeelding 4. Tevens krijg je een bevestigingsmail. Deze wordt automatisch aangemaakt, je kunt er niet op reageren. Wil je toch reageren gebruik dan een van de contactformulieren op deze website. Zie je de tekst in het kader van Afbeelding 3 niet, dan ben je niet ingelogd als HCC-lid of je bent geen lid van de HCC!trainsim.


Heb je je aangemeld en kun je alsnog niet meedoen, dan verzoeken we je je aanmelding te annuleren, dan komt je plaats vrij voor een ander. Annuleren is eenvoudig, login als HCC-lid, ga naar het agenda-item van de bijeenkomst, en klik op de knop 'Klik hier om de deelname te annuleren', zie het kader in Afbeelding 5. Het annuleren wordt bevestigd met een mail.


Het webinar zelf volg je via de internetbrowser van je apparaat, bijvoorbeeld je PC. In je browser moet je (tijdelijk) het gebruik van je microfoon en/of camera toestaan. Gebruik je Windows kijk dan bij Instellingen (toets Windows + I), Privacy of je bij Microfoon en/of Camera de toestemming aan hebt staan, ook die bij ‘Bureaublad-apps toegang verlenen tot uw microfoon/camera’ (staat verderop in het venster, even scrollen naar beneden). Je kunt de bijeenkomst ook goed volgen zonder webcam, dus deze is niet noodzakelijk.

Wanneer je in Jitsi-Meet de bijeenkomst start wordt gevraagd een naam in te voeren. Wij zouden het prettig vinden als je daar je voor- en achternaam invoert. Dan kunnen we je netjes aanspreken als we je het woord willen geven, en zien we in de chat ook wie wat zegt. Zie afbeelding hieronder.


Wij zullen gebruik gaan maken van de chatfunctie van het programma. Om het chatvenster te openen klik op het symbool met nummer 4 volgens onderstaande afbeelding.

HCC online 06

Op de volgende afbeelding staat aangegeven waar je je tekst kan invoeren. In de hele linkerkolom komen de chatberichten te staan.


Je kunt op alle plaatjes klikken voor een groter formaat. De inhoud van deze schermvoorbeelden kunnen mogelijk iets afwijken van wat je zelf gaat zien op je eigen apparaat.