Zaterdag 1 april 2023, vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur, organiseren we de vierde clubdag van 2023 in De Meern.

Tijdens deze clubdag zal een presentatie over het treinsimulatieprogramma Train Simulator Classic (TSC) worden gegeven. Aanvang rond 13.00 uur. Het onderwerp is:

Presentatie Train Simulator Classic QD Menu en Consist Editor

Als je een TSC-addon met rollend materieel hebt gedownload zul je in de meeste gevallen daarin ook een of meer scenario’s aantreffen waarin je de aanwinsten kunt laten rijden, tenminste als je de betreffende route al in je bezit hebt. Het omgekeerde doet zich voor als je een route hebt geïnstalleerd waar jouw favoriete loc of treinstel niet in de meegeleverde scenario’s worden ingezet. Voor de treinsimmers die niet vertrouwd zijn met de Scenario Editor heeft TSC gelukkig een alternatief aan boord, het QuickDrive menu.

Op de clubdag van 1 april aanstaande zal Henk van Willigenburg een demonstratie verzorgen van de mogelijkheden die TSC biedt om met de functies van het QuickDrive menu je eigen treinen samen te stellen en die op de route van je keuze te laten rijden.We adviseren iedereen de algemene adviezen inzake het tegengaan van verspreiding van virusziektes in acht te nemen.

Dit artikel wordt wanneer nodig aangevuld en is op 27 maart 2023 bijgewerkt met actuele informatie.