zoekt ledenraadsleden

De Ledenraad van HCC vormt een belangrijke schakel tussen de bijna 80.000 leden van de vereniging, de directie en de Raad van Toezicht. Samen met de directie komt zij drie keer per jaar bijeen. Onze Ledenraad bestaat uit 50 leden.

Begin 2013 staan er weer verkiezingen van onze Ledenraad, ons belangrijkste beslissingsorgaan, gepland en zijn wij op zoek naar HCC-leden die positief kritisch zijn ingesteld, onafhankelijk in hun attitude en
communicatief vaardig zijn. Tevens handelen zij in het algemeen belang van HCC en hebben affiniteit met het wel en wee van HCC in zijn totaliteit. Een Ledenraadslid dient uiteindelijk te zijn voorgedragen door het bestuur van de Regio of de Interessegroep waar men lid van is.

HCC is op zoek naar nieuwe leden voor de Ledenraad met inzet, inzicht en een brede maatschappelijke belangstelling. Als lid van de Ledenraad herkent u goed de grote lijnen van een vraagstuk of een project, maar heeft u ook oog voor details. Vanuit een helikopterview ontwikkelt u graag, samen met de andere leden, een visie op HCC. U bent een echte netwerker, kunt goed luisteren en wil graag meedenken en meepraten over de toekomst van HCC. De Ledenraad heeft daarnaast ook enkele formele taken, zoals de goedkeuring van het financieel jaarverslag van de vereniging, decharge verlening voor het gevoerde beleid aan de Directie en de Raad van Toezicht.

Kennis of ervaring op specifiek gebied

Uitgangspunt bij de samenstelling van de Ledenraad is dat deze een goede afspiegeling moet zijn van de maatschappij. Daarom worden met name geïnteresseerden met kennis en/of ervaring op het gebied van verenigingsrecht, financiën, automatisering of digitale wereld verzocht te reageren.

Uitgebreid netwerk en bestuurlijke ervaring

Het vrijwilligerswerk bij de Ledenraad levert veel voldoening en bestuurlijke ervaring op. Daarnaast maakt u als Ledenraadslid deel uit van een interessant en uitgebreid netwerk van gedreven leden.

Reageren

Wilt u deel uitmaken van het beslissingsorgaan van de grootste computervereniging van Europa, stuur dan uw cv met motivatie naar Piet Jongens. Er wordt binnen tien werkdagen contact met u opgenomen. Heeft u vragen, neemt u dan contact op met Piet Jongens of Esther Rijbroek, manager interne zaken op ons Verenigingsbureau. Esther Rijbroek is op werkdagen bereikbaar op telefoonnummer 023-751 40 09.

Dit artikel is eerder op 09/11/2012 gepubliceerd.