Clubdag op zaterdag 4 februari 2017.

Op deze tweede clubdag van 2017 is iedereen vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur weer welkom.

Om 13.00 uur is er een presentatie, met als onderwerp RW_Tools. Waar gaat deze presentatie over:

Het hulpprogramma RW_Tools is een gratis te downloaden en te gebruiken programma. Het programma bevat een groot aantal mogelijkheden die zeer goed van pas komen voor gebruikers van Train Simulator 2017 (TS2017) van Dovetail Games. Het zijn de gebruikers die hun hobby wat meer willen uitdiepen en daarbij ook hun portemonnee in de gaten willen houden. Er is volop gratis software binnen Europa voor TS2017 aanwezig, als je maar bereid ben om je daarin te verdiepen en de nodige tijd voor kan vrijmaken. We zullen als eerste aanzet die functies behandelen die voor de volgende activiteiten van belang zijn.

  • Het installeren van het programma en instellen van de gebruikers-omgeving;
  • Het compleet maken van de uit download verkregen freeware routes;
  • Het aanpassen van scenario's met het vervangen van niet beschikbaar treinmaterieel;
  • Hoe men kan verantwoord kan omgaan met ingepakte bestanden  (.ap extensie).

In een volgende presentatie of misschien een georganiseerde workshop kunnen we wellicht een toelichting geven op de overige functies in het programma aanwezig. Bij het programma is een uitstekende, helaas alleen in het Engels, beschikbare handleiding. Het programma heeft echter wel een op Nederlands in te stellen programmaversie!

Vergeet niet uw HCC-ledenpas mee te brengen!

Voortaan willen wij in opdracht van de HCC van alle bezoekers de HCC-ledenpas scannen om een duidelijk beeld te krijgen hoeveel leden er landelijk een bezoek brengen aan hun regio en/of interesse groep. Tevens is het een reden om bezoekers die nog geen HCC-lid zijn alsnog lid te maken of anders geen toegang meer te verlenen.

Graag tot zaterdag.

Wij zijn ook aanwezig bij RAIL 2017 te Houten op 17, 18 en 19 februari 2017.

Dit artikel is op 31 januari 2017 bijgewerkt met actuele informatie.

Dit artikel is eerder op 30/01/2017 gepubliceerd.