Clubdag op zaterdag 4 maart 2017.

Op deze derde clubdag van 2017 is iedereen vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur weer welkom.

Om 13.00 uur is er een presentatie gegeven door Henk van Willigenburg over de Semmeringbahn-route, een addon voor Train Simulator 2017 die verleden jaar door DoveTail Games (DTG) werd gelanceerd. Henk zal daarbij kort ingaan op de historie van het grote voorbeeld, een belangrijke schakel in de eerste Alpenspoorweg in Europa. Daarna zal hij zijn toehoorders meenemen in de cabine van de ÖBB 1116 voor een kennismakingsrit. De presentatie zal worden afgesloten met een voor deze gelegenheid samengesteld 'Railfan-Mode' scenario.

Vergeet niet uw HCC-ledenpas mee te brengen!

Voortaan willen wij in opdracht van de HCC van alle bezoekers de HCC-ledenpas scannen om een duidelijk beeld te krijgen hoeveel leden er landelijk een bezoek brengen aan hun regio en/of interesse groep. Tevens is het een reden om bezoekers die nog geen HCC-lid zijn alsnog lid te maken of anders geen toegang meer te verlenen.

Graag tot zaterdag.

HCC op de televisie!

Vanaf zaterdag 4 maart a.s. staat de HCC zes weken lang volop in de spotlights op SBS6 in het programma Samen Sterk. Dit TV-programma heeft als thema Zorg en Welzijn. Na de introductie van HCC in de uitzending van 4 maart a.s. komen in de vijf volgende uitzendingen tips aan de orde. Deze zijn gericht op de doelgroep van het programma, oudere mensen die geen of weinig kennis hebben van de digitale wereld. De tips zijn dan ook echt op beginnersniveau en beperkt van omvang, ook gezien de beperkte tijd die voor de tips beschikbaar is. Daarom is er ook voor gekozen om in de uitzendingen gebruik te maken van een tablet en een enkele keer een smartphone.

Na iedere aflevering wordt in de HCC!nieuwsbrief steeds aandacht besteed aan het onderwerp dat de zaterdag ervoor in de uitzending is behandeld. Op de website wordt bij 'Bertus legt uit' extra informatie over de onderwerpen gegeven. Bertus Postema is de vrijwilliger van de SeniorenAcademie die in het TV-programma als presentator optreedt. Maar ook de Voorzitter van de SeniorenAcademie en hun Videoteam hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het TV-programma.

Meer informatie over de uitzendingen is te vinden op de website van de HCC.

Dit artikel is op 28 februari 2017 bijgewerkt met actuele informatie.

Dit artikel is eerder op 24/02/2017 gepubliceerd.