Clubdag HCC!trainsim voor één keer op andere locatie.

Onze clubdag op zaterdag 15 april a.s. zal eenmalig niet in De Meern plaats vinden, maar in Houten. We zitten deze zaterdag bij de Modelspoorbeurs in de EXPO Houten, Industriegebied "Doornkade", Meidoornkade 24, 3992 AE Houten.

Parkeren (gratis, niet bewaakt, wel verkeersregelaars) kan bijna overal in de omgeving van de EXPO. (zie ook het kaartje onder 'lees meer')

Als u via de hoofdingang binnen komt, gaat u niet langs de kassa naar de modelspoorbeurs, maar voor de kassa de trap op naar de eerste verdieping. Er is ook een lift aanwezig. In één van de zalen vindt u ons, evenals onze collega's van HCC!modelspoorautomatisering.

We zijn er van 10.00 uur tot 16.00 uur.

's Middags zal er bij ons 2 keer een lezing worden gehouden door Raymond Kalousdian over het programma Trainz Model Railroad 2017 (TMR 2017).

Voor de liefhebbers van de nieuwe Berkendam-2 route hebben wij DVD's van zowel de nieuwe route als de upgrade gereed liggen. Tegen betaling van € 20,00 voor de volledige versie en/of € 2,00 voor de upgrade kunt u die meenemen.

We hopen dat velen van u de weg naar Houten zullen weten te vinden.

Mocht u de behoefte hebben om ook de modelspoorbeurs te bezoeken, dan kunt u bij ons boven een toegangskaartje kopen voor de halve prijs (€ 3,50) waarmee u vanaf 12.00 uur de beurs op kunt.

Vergeet niet uw HCC-ledenpas mee te brengen!

Voortaan willen wij in opdracht van de HCC van alle bezoekers de HCC-ledenpas scannen om een duidelijk beeld te krijgen hoeveel leden er landelijk een bezoek brengen aan hun regio en/of interesse groep. Tevens is het een reden om bezoekers die nog geen HCC-lid zijn alsnog lid te maken of anders geen toegang meer te verlenen.

Graag tot zaterdag.

Dit artikel is op 8 april 2017 bijgewerkt met actuele informatie.

Dit artikel is eerder op 08/04/2017 gepubliceerd.

Klik op Lees meer voor een uitgebreide routebeschrijving zowel per auto als met het openbaar vervoer naar de locatie van de EXPO in Houten.

Hoe is onderstaande locatie te bereiken:

EXPO Houten
Industriegebied “Doornkade”
Meidoornkade 24
3992 AE HOUTEN

Met de auto:
Reis via de A27 Utrecht-Breda, en neem afrit Nr. 29 Houten. Daarna de borden “Doornkade” volgen.
Parkeren is gratis.

Met het openbaar vervoer:
Reis met bus 47 van het U-OV.

Naar EXPO Houten:

 • Vanaf Station Utrecht Centraal:
  • Bus 47, richting Houten via Hoograven, vetrekt vanaf Bushalte CS Jaarbeurszijde Platform D5 elk uur om .25
 • Vanaf Station Houten:
  • Bus 47, richting Utrecht CS via Doornkade, vertrekt vanaf bushalte station Houten 9.08, 10.07, daarna elk uur om .07

uitstappen bij bushalte Koedijk, of bushalte Meidoornkade.

Vanaf EXPO Houten:

 • Naar Station Utrecht Centraal:
  • Bus 47, richting Utrecht CS via Doornkade, vertrekt vanaf bushalte Koedijk elk uur om .18
 • Naar Station Houten:
  • Bus 47, richting Houten via Hoograven, vertrekt vanaf bushalte Koedijk elk uur om .41

De organisator van de Modelspoorbeurs laat ook een pendelbus rijden vanaf NS station Houten (niet gratis).
Vanaf 09.30 uur tot 15.15 uur rijden zij met 1 pendelbus heen en weer tussen station Houten en Expo Houten gebouw. De opstapplaats bij het station Houten is achter het gemeentehuis tegenover de vijver op de Randhoeve. De bus zal constant rijden en heeft geen vaste vertrektijden. Tussen 12.00 en 13.00 rijdt er GEEN bus i.v.m. de pauze van de chauffeur.

Voor bovenstaande kaarten is gebruik gemaakt van OpenStreetMap. OpenStreetMap® is open data, vrijgegeven onder de Open Data Commons Open Database License (ODbL) door de OpenStreetMap Foundation (OSMF). “© OpenStreetMap-auteurs”