Nieuwsbrief 50: November 2007         

Activiteiten

Op zaterdag 1 december zal voor de laatste keer een clubmiddag worden gehouden in Vleuten. Het wordt dus afscheid nemen van een goede locatie waar heel wat clubmiddagen zijn gehouden. Overigens is dit niet het einde van de onze clubmiddagen, want inmiddels is bekend dat er een nieuwe locatie is gevonden in De Meern.
Over deze nieuwe locatie zal ik in de nieuwsbrief van december meer schrijven.

Tijdens de vorige clubmiddag was er  natuurlijk veel aandacht voor de nieuwe simulator van KuJu. De ontvangst lijkt met gemengde gevoelens en het blijft vooral nog afwachten wat de ontwikkelingen zullen zijn van het pakket. Op dit moment zijn er nog slechts 4 basisroutes en enkele activiteiten. Ondanks de goede grafische aspecten zijn er ook zeker nog een aantal fouten in de software.

Microsoft Trainsimulator 2

Al enige tijd gaan er berichten over een opvolger van het bekende pakket Microsoft Trainsimulator. De ontwikkelingen lijken wel degelijk serieuze vormen aan te gaan nemen aangezien er inmiddels al een officiële website is gelanceerd: www.tsinsider.com
De site geeft nog maar weinig informatie over de nieuwe simulator of wanneer deze in de winkels moet liggen. Heel veel nieuws is er op dit moment nog niet te melden, maar de ontwikkelingen zullen zeker worden gevolgd.

Add-Ons

Met de feestdagen in het vooruitzicht is het een mooi moment om eens te kijken wat de ontwikkelingen op het gebied van add-ons is.

German Railroads

German Railroads heeft nu een DVD uitgegeven met 20 add-on routes voor Microsoft Trainsimulator. De adviesprijs is op de site van German Railroads 29,95 Euro en daarvoor staan op 1 DVD de volgende routes:

German Railroads - Volume 1 - Die Siebziger entlang der Bigge
German Railroads - Volume 2 - Schnelltriebwagen auf der Rollbahn
German Railroads - Volume 3 - Dampf im Werratal
German Railroads - Volume 4 - Entlang der Mosel
German Railroads - Volume 5 - Mit Dampf und Diesel auf der Rollbahn 63
German Railroads - Volume 6 - Entlang der Ostsee
German Railroads - Volume 7 - Durch den Bayerischen Wald
German Railroads - Biggetal Edition 2006

German Railroads - PlusPack
German Railroads - PlusPack 2

German Trains - Volume 1 - Elektrische Einheitslokomotiven
German Trains - Volume 2 - Baureihe DB V160
German Trains - Volume 3 - Baureihe DB V200
German Trains - Volume 5 - Baureihe DB 111
German Trains - Volume 6 - Baureihe DB V100

German Trains - Züge der Zeit - Vol 1 - S-Bahnen der Siebziger
German Trains - Züge der Zeit - Vol 2 - Moderne S-Bahnen
German Trains - Züge der Zeit - Vol 3 - Preussische S 10

German Railroads - ProTrain Aufgabenpaket - Volume 1
German Railroads - ProTrain Aufgabenpaket - Volume 2

Daarnaast is er een aankondiging dat in december de eerste add-on voor KuJu verkocht zal gaan worden. Het gaat hier nog niet om een nieuwe route, maar om een uitbreiding op het traject Siegen - Hagen. In het pakket zullen extra activiteiten en ook aanvullende Duitse treinen zitten.

Pro-Train

Pro-Train lijkt de overstap naar KuJu nog niet te hebben gemaakt en ontwikkelt voorlopig nog verder op Microsoft Trainsimulator. Recent verschenen zijn de routes Berlin-Rostock en München- Salzburg.

Aerosoft

Aerosoft wil nog zeker 3 add-ons uitbrengen voor Microsoft Trainsimulator. Deze producent welke bekend is van routes als de Glacier Express, Heidi, Linie 51 en de Bernina Express heeft nog voldoende plannen. Met Berlin Köpernick is er weer een geheel nieuwe add-on om met een tram door Berlijn te rijden. Daarnaast is er ook goed nieuws voor de liefhebbers van Zwitserse spoorwegen. Aerosoft heeft namelijk de voorverkoop geopend van zowel de Arosabaan als het eerste deel van de Gotthardbaan. Aangezien het hier expliciet gaat om deel 1 mogen we hier zeker nog een vervolg op gaan verwachten.

Nieuwsbrief

Het schrijven van een nieuwsbrief is niet altijd even gemakkelijk. Vooral het vinden van de juiste onderwerpen is vaak een behoorlijk probleem.Slechts zelden komen er berichten binnen over de onderwerpen uit de nieuwsbrief. Heeft u een mening over de Nieuwsbrief of informatie die hier vermeld kan worden dan hoor ik dat graag.

Dit artikel is eerder op 13/11/2007 gepubliceerd.