Nieuwsbrief 55: Juni 2008         

 

Nieuwsbrief HCC TrainSimGG juni 2008

Langzaam komt de zomer dichterbij en beginnen de vakanties weer. Daarom is het op zaterdag 21 juni alweer de laatste clubmiddag van dit seizoen. Ook deze clubmiddag wordt gehouden in onze nieuwe locatie in De Meern, vlakbij Utrecht. Tussen 12.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom in De Schalm, Oranjelaan 10 in De Meern.

Trainz

Er verschijnen momenteel vreemde berichten op de site van Trainz.nl. Daarin wordt gesuggereerd dat TrainSimGG geen support zou leveren aan door haar ontwikkelde produkten voor Trainz, zoals de Rijnspoorweg route. Niets is minder waar. Onze helpdesk geeft alle ondersteuning bij het gebruik van door ons ontwikkelde routes. Alleen de treinstellen in de Rijnspoorweg zijn door ons tegen betaling verkregen. Wij hebben geen rechten van de maker om daarin veranderingen aan te brengen.

Na de vakantie

Na de zomer gaan we weer uitgerust van start en te beginnen op 6 en 7 september. Gedurende het hele weekend zijn we net als de voorgaande jaren aanwezig op het evenement ‘Terug naar Toen’. Een gezellig evenement in Beekbergen waar de VSM al jaren een heel weekend actief is met door hen onderhouden stoomlocomotieven.  Deze rijden het hele weekend volgens dienstregeling heen en weer tussen Apeldoorn en Dieren. Zeker voor de liefhebbers van stoom een aanrader om eens te gaan kijken.

Nieuwe Add-Ons van het OntwikkelTeam

Een week later, op 13 september, is de officiële opening van het nieuwe seizoen. Dat doen we overigens meteen goed met de release van een geheel nieuwe route. De Rijnspoorweg voor Trainz 2006 is volledig herzien en bevat nu ook de aftakking naar Rhenen. Tijdens deze clubmiddag zal deze route te zien zijn en natuurlijk kunt u een exemplaar kopen. Mogelijk zal al tijdens het VSM weekend van 6 en 7 september een eerste indruk van de Rijnspoorweg gegeven worden en is, als alles meezit, de route te koop. Maar daarover meer in een volgende Nieuwsbrief.

Op een later tijdstip zal er ook nog een DVD worden uitgebracht met een volledig nieuwe versie van de Opperlandroute en de Polderbaan. Beide routes zijn nu nog in ontwikkeling, maar de eerste indrukken beloven veel voor het eindproduct. Ook tijdens de zomer zal het Ontwikkel Team hard doorwerken om alle puntjes op de i te zetten en beide projecten op tijd te kunnen afronden.

Nieuwe Add-ons Microsoft Trainsimulator

De afgelopen maanden zijn er weer een aantal nieuwe add–ons verschenen voor Microsoft Trainsimulator.

German Railroads

German Railroads bracht in de serie German Trainz nummer 5 uit, ditmaal geheel gewijd aan 50 jaar TEE. Diverse treinen en wagons rijden, ook met nachtcabines indien de bin Patch geïnstalleerd is, over de diverse routes die German Railroads eerder uitbracht.

ProTrain

ProTrain bracht twee nieuwe routes uit: deel  22 van Erfurt naar  Suhl en deel 23 van Hamburg naar Puttgarden.

Daarnaast verschenen er nog twee Thema uitgaven van ProTrain: de eerste met nachttreinen en de tweede met diverse uitvoeringen van de BR189. Beide add-ons bevatten activities voor diverse ProTrain routes.

Om alle data van clubmiddagen en evenementen te lezen kunt u altijd terecht op onze website.

http://www.hcc-trainsimgg.nl/cms/

Overigens wordt deze website ook zeer regelmatig voorzien van nieuwe informatie op het gebied van simulatoren en add ons. Als er bijvoorbeeld nieuws is over MSTS2 dan houden wij u ook via onze website op de hoogte.

Dit artikel is eerder op 16/06/2008 gepubliceerd.