Nieuwsbrief 58: November 2008         

 

Clubmiddag 13 december 2008

Nog even en het jaar loopt weer ten einde. Op 13 december zal dan ook de laatste clubmiddag van het jaar worden gehouden.
Vanaf 12:00 uur bent u weer van harte welkom!

Clubmiddag 10 januari 2009 

Wij zijn van plan om in 2009 tijdens de clubmiddagen een presentatie, lezing of mini workshop te houden. Wij vragen u dan om aan te geven waar uw interesse naar uitgaat zodat wij daarop kunnen inspelen. Omdat er binnenkort een nieuwe versie van Trainz Railroad Simulator uitkomt hebben we besloten om op 10 januari een presentatie te geven over de “Content Manager”. Theo Evers zal dan haarfijn uitleggen hoe het werkt wat de extra mogelijkheden zijn als je een “First Class Ticket” koopt.

De presentatie begint om 13.30 uur en zal ongeveer een uur in beslag nemen afhankelijk van de vragen die er uit voortkomen

Nieuws over Trainz

Hallo Trainz gebruikers en verder belangstellenden ! 

Trainz Simulator 2009!

 We kunnen twee nieuwe producten tegemoet zien.

 Als jullie netjes geregistreerd zijn en je een abonnement hebt op de Trainz.newsletter, toegang tot het Auran forum hebt, een beetje de Engelse taal machtig bent, dan heb ik verder weinig te melden. Je weet dus alles al.

Korte samenvatting van het belangrijkste nieuws.

Er komen twee nieuwe versies:

Trainz Simulator 2009 World Builder Edition        (vanaf 26 november 2008)

Trainz Simulator 2009 Engineers Edition              (voorjaar/zomer 2009)

Een Nedelandse versie staat niet gepland. (Dus Engels, later Frans Duits etc.)

 1.     Trainz Simulator 2009 Builder Edition (TBE)

Deze editie kunnen we medio december verwachten. Deze editie bevat de kern van de nieuwe mogelijkheden en de verbeterde functionaliteit met daarnaast het hoofdaandeel van de routes, objecten uit vroegere versies van Trainz.

Een belangrijk onderdeel is hiervan het geheel vernieuwde Content Manager programma en een verder verfijning van de grafische mogelijkheden.

Dus alsnog geen nieuwe content, routes, sessies etc.

Bouw en bedien de spoorweg van je dromen !

Trainz Simulator 2009 World Builder Edition of (TS2009) bevat alles wat je nodig hebt om je eigen spoorweg te bouwen en te exploiteren.

TS2009 bevat de bekende onderdelen Atelier,Machinisten en Werkplaats en een gebruikersvriendelijker en bijgewerkte Content Manager.

Er zijn nieuwe krachtige grafische mogelijkheden, die een hogere resolutie van het terrein en grondbedekking en meer gedetailleerde  objecten en treinen mogelijk maakt.

In de  Atelier module (Surveyer) zijn nieuwe gereedschappen te vinden voor het bewerken van het landschap en verbeterde zoek en filter mogelijkheden om de content (huisjes,boompjes,treinen etc.) in de gegevensverzameling op te zoeken. In de Machinisten module (Driver module) zijn nieuwe commando's te vinden om de machinisten te vertellen waar naartoe te gaan en tevens zijn de stop en rij eigenschappen verder aangepast. 

N.B. In de later vrij te geven Engineer editie zullen nog meer machinisten gerelateerde verbeteringen worden toegevoegd.

Met Trainz 2009 wordt tevens Trainz Online* geintroduceerd, een nieuw in-game web browser  dat het venster is naar de wijde wereld van Trainz.

Dit is een gemeenschap gestuurde omgeving die de Trainz gebruikers aan elkaar koppelt met spraak mogelijkheden, bezichtigen van elkaars voorbeelden, oefenprogramma's en vele andere zaken. U kunt b.v. schermbeelden van uzelf opladen naar je eigen Trainz toonzaal en duizenden  schermbeelden van andere Trainz gebruikers daar bekijken. Door het kenmerken van ieder "screenshot" kunt U zoeken naar uw favoriete spoorweg of regio.

Trainz Online heeft tevens een nieuw online helpsysteem voor binnen de Trainz gemeenschap  waar U vragen kunt stellen en kunt zoeken naar aanwijzingen,tips of zelfs gegevens kan toevoegen aan de kennisgegevensverzameling nuttig voor andere gebruikers.    

TS2009 zal een aantal nieuwe eenheden bevatten dat de nieuwe grafische mogelijkheden laat zien en meer dan 13000 items om de terugwaardse comptabiliteit aan te tonen.  Er zijn meer van 50 Gb van het Download station items gecontroleerd en geupdated voor gebruik in Trainz 2009

Danks het vele werk van duizenden contentbouwers, het nam zeven jaar in beslag,zijn nu meer dan 100.000 items beschkbaar op het download station.

Door gebruik te maken van de nieuwe 3D model exporters en de Trainzdev.com  website ondersteuning verwacht Auran dat in we in 2010 over vele nieuwe routes en onderdelen kunnen beschikken die volledig gebruik maken van de hogere grafische resoluties en andere nieuwe TS2009 mogelijkheden. 

De bestaande gebruikers van Trainz zullen in staat zijn hun favoriete content van vroegere versies te importeren gebruik makend van de nieuwe Content Manager V2.0. Oude routes kunnen worden ingeladen en het upgrade werk kan direct in TS2009 beginnen. Door b.v. gebruik te maken van het nieuwe Replace tool (vervang gereedschap) kunt U eenvoudig kiezen een oud stuk spoor, een boom of een gebouw en het vervolgens vervangen door een object met de nieuwe hogere resolutie van TS2009 versie.

* NB  Voor Trainz Online is een internet verbinding vereist.

2.        Trainz Simulator 2009 Egineers Edition

 Wellicht in een volgende nieuwsbrief zal ik verder ingaan op deze versie.

In het algemeen gesteld kan worden dat deze versie veel materieel en routes zal bevatten gebaseerd op de nieuwe mogelijkheden van deze nieuwe TS2009. Deze versie is m.i. tegen de zomer te verwachten. 

Ik heb zelf de TS2009 World Builder editie  versie besteld en verwacht hem binnenkort te ontvangen.

Ik hoop in januari 2009 in de Meern een demonstratie tegeven wat we met dit moois allemaal kunnen doen.

Nadere berichten volgen !

Vriendelijke groeten

Theo Evers

Dit artikel is eerder op 29/11/2008 gepubliceerd.