Nieuwsbrief 59: Januari 2009        

 

Nieuwjaar

2009, een nieuw jaar en namens het gehele bestuur wil ik u een voorspoedig 2009 toewensen.
In elk geval hoop ik op een mooi jaar waarin in ieder geval een nieuwe versie van Trainz op de markt komt en wellicht zelfs aan het einde van het jaar de al zo lang verwachte opvolger van MSTS. Zeker voor wat betreft MSTS is er nog niets zeker en de ontwikkelingen op dat front zullen zeker via de nieuwsbrief worden doorgegeven. 

Natuurlijk kijk ik ook uit naar de clubmiddagen en in de hoop dat deze net zo goed worden bezocht als de laatste in december. 

Clubmiddag 10 januari 2009 

Wij zijn van plan om in 2009 tijdens de clubmiddagen een presentatie, lezing of mini workshop te houden. Wij vragen u dan om aan te geven waar uw interesse naar uitgaat zodat wij daarop kunnen inspelen. Omdat er binnenkort een nieuwe versie van Trainz Railroad Simulator uitkomt hebben we besloten om op 10 januari een presentatie te geven over de “Content Manager”. Theo Evers zal dan haarfijn uitleggen hoe het werkt wat de extra mogelijkheden zijn als je een “First Class Ticket” koopt.

De presentatie begint om 13.30 uur en zal ongeveer een uur in beslag nemen afhankelijk van de vragen die er uit voortkomen

Bestuurswisseling

Helaas heeft Henk van Willigenburg afscheid genomen als technisch coördinator. Henk heeft zich jarenlang ingezet voor de Trainsim GG en onder meer routes ontwikkeld als de Burgerdam en Steinwald.  Via deze weg willen we Henk bedanken voor alle inzet gedurende de afgelopen jaren.

Inmiddels hebben we ook een opvolger gevonden, Raymond Kalousdian. Raymond, van harte welkom als bestuurslid.

HCC dagen geslaagd

Na een jaar afwezigheid zijn de HCC dagen weer terug van weggeweest. Eind november stroomde de Jaarbeurs in Utrecht weer vol computerbelangstellenden en velen bezochten ook de Trainsimulator stand. Samen met de Flightsimulator- en Games gebruikersgroepen presenteerden wij onze activiteiten in een gezamenlijke stand.

Naast demonstraties van de verschillende simulatoren kon er aan diverse laptops ook zelf geoefend worden en daar werd veel gebruik van gemaakt.

De net gereed gekomen route voor MSTS Opperland 2 trok veel belangstellenden naar de stand en velen gingen met deze route naar huis. Maar ook de Rijnspoorweg 2 voor Trainz ging met de nodige geinteresseerden mee.

Verder mochten wij een aantal nieuwe leden begroeten, die zo onder de indruk waren van de treinsimulatie, dat zij het starterspakket hebben aangeschaft.

Al met al geslaagde dagen, zoals ook uit de foto's blijkt, en op naar de HCC dagen van 2009.

Routes

In 2008 zijn er een aantal nieuwe routes verschenen. Deze routes kunnen nog altijd op de clubmiddagen worden aangeschaft, of via het bekende verzendhuis op de website. Voor de liefhebbers van Trainz is er de Rijnspoor 2.

Rijdt u liever met MSTS? Dan is de Opperland 2 een aanrader. Deze route is een volledig herziene versie van de bekende Opperland en de hele scenery is gemoderniseerd. Ook als u de Opperland 1 al heeft is deze add-on de moeite waard.

Wilt u de routes eerst eens zien? Dat kan bijvoorbeeld op de clubmiddag van 10 januari.

Agenda

  • 10 januari         :      Clubmiddag,  De Meern
  • 28 februari        :      Clubmiddag,  De Meern
  • 6 t/m 8 maart    :      Rail 2009,  Euretco Expo Centre Houten
  • 11 april             :      Clubmiddag, De Meern
  • 9 mei                :      Clubmiddag, De Meern
  • 27 juni              :      Clubmiddag, De Meern

Dit artikel is eerder op 04/01/2009 gepubliceerd.