Nieuwsbrief 60: Februari 2009        

 

Clubmiddag 28 februari

Op de clubdag van zaterdag 28 februari zal Erwin de Vreede U een demonstratie verzorgen over het maken van een “activity” in Microsoft Trainsimulator. Leden die hun computer meebrengen kunnen zelf deelnemen aan deze “workshop”. Zorg er wel voor dat de Burgerdam (NS in de jaren 50) route op uw computer is geïnstalleerd. Ook de beide versies van de “Blokkendozen” moeten op uw pc zijn geïnstalleerd.

De “Burgerdam” route en de beide versies van de “Blokkendozen” zijn te downloaden van onze website.

Erwin zal aan de hand van een checklist de “activity” stap voor stap uitleggen zodat u hem goed kunt volgen. De checklist en aantekeningsformulieren zijn voor deelnemers gratis te verkrijgen op de clubmiddag.

De demonstratie begint om 13.00 uur en mag tot 16.00 uur doorgaan.

MSTS 2

Helaas raakt de kredietcrisis niet alleen de banken, maar ook heeft Microsoft onlangs 5.000 mensen moeten ontslaan. Als gevolg van dit ontslag en de daarmee samengaande bezuinigingen is ook het team dat onder andere verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Trainsimulator 2 en Flightsimulator stopgezet. 
Op dit moment lijkt het er dan ook op dat Trainsimulator 2 helemaal niet meer op de markt zal gaan verschijnen en mocht dit nog gaan gebeuren is dat zeker niet meer in 2009. Voor de liefhebbers van MSTS die zaten te wachten op de opvolger is dit dus slecht nieuws.

In welke mate de overige ontwikkelaars van simulatoren, zoals bijvoorbeeld Auran (Trainz) en de ontwikkelaars van Add-ons zoals Pro Train en German Railroads door de crisis getroffen worden is op dit moment nog niet bekend. 

Routes

Op de clubmiddag van 28 februari is het ook mogelijk om de add-on routes van het ontwikkelteam te kopen. 
Voor de liefhebbers van Trainz is de Rijnspoorweg 2 nog altijd leverbaar en voor de liefhebbers van MSTS is er de combi DVD met de Wessluisroute en de Opperlandroute (versie 1), maar natuurlijk ook de Opperland 2.  De Opperland 2 is een volledig herziene versie van de Opperland 1 en verschilt door de tijd en is volledig geëlectificeerd.

Wilt u de routes eerst eens zien? Dat kan bijvoorbeeld op de clubmiddag van 28 februari.

Agenda

  • 28 februari        :      Clubmiddag,  De Meern
  • 6 t/m 8 maart    :      Rail 2009,  Euretco Expo Centre Houten
  • 11 april              :      Clubmiddag, De Meern
  • 9 mei                 :      Clubmiddag, De Meern
  • 27 juni               :      Clubmiddag, De Meern

Dit artikel is eerder op 16/02/2009 gepubliceerd.