Nieuwsbrief 61: April 2009        

Inloggen op de website

Zoals bekend is er op de website een gedeelte waar alleen leden van de HCC Trainsim GG toegang toe hebben. Gezien het feit dat de website nu via een andere webhost loopt is het helaas technisch niet meer mogelijk om via een afgeschermd gedeelte informatie aan de leden aan te bieden. Deze afscherming met een gebruikersnaam en een wachtwoord zal dan ook op korte termijn gaan verdwijnen.

Komende evenementen 

Op zaterdag 11 april (jawel, Paaszaterdag) vindt onze eerstvolgende clubbijeenkomst plaats. Zoals gebruikelijk weer in De Schalm in De Meern, waar de laatste keren velen van u de weg naar toe wisten te vinden. Ook nu bent u weer van harte welkom, met uw laptop, om hulp te krijgen dij de vragen die u heeft over de trainsimulatoren. Deze keer hebben we geen specifieke presentatie, omdat wij tijdens de clubdag onze Algemene Ledenvergadering houden.

Algemene Ledenvergadering

Tijdens onze clubdag van 11 april a.s. houden wij onze Algemene Ledenvergadering. We beginnen daarmee om 13.00 uur en hopen tegen 14.00 uur klaar te zijn, zodat er volop tijd overblijft om ervaringen uit te wisselen en vragen te beantwoorden.
Tijdens onze ALV heeft u de gelegenheid bijgepraat te worden over het reilen en zeilen van onze interessegroep. Ook staat er een bestuursverkiezing op de agenda, dat is elk jaar zo.
Als u van te voren over de vergaderstukken wilt beschikken kunt u die per e-mail opvragen bij onze secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hij stuurt ze u dan toe.
We zullen er voor zorgen dat er op 11 april a.s. bij de ingang van de zaal ook voldoende exemplaren van de vergaderstukken liggen. We hopen op uw aller aanwezigheid bij onze interessegroep.

Activity Editor

Op de clubmiddag zaterdag 28 februari is door Erwin de Vreede een demonstratie “Activity Editor” verzorgd. Het ging door de techniek niet helemaal naar tevredenheid, maar dit was niet aan Erwin te wijten, die deed het goed. In de toekomst zullen we vaker workshops en demo’s gaan organiseren en zorgen er dan voor dat we over een geluidsinstallatie kunnen beschikken zodat het ook achterin de zaal te volgen is.

Wie nog vragen heeft over de AE workshop kan op de clubmiddag van 11 april terecht bij de helpdesk die hier extra aandacht aan zal besteden.

Activiteiten Ontwikkelteam

In april 2009 verschijnt Auran Trainz 2009 (World Builder Edition) op de Nederlandse markt. Het pakket wordt in Nederland gedistribueerd door Easy Computing. Trainz 2009 brengt een groot aantal interessante vernieuwingen die het pakket erg interessant maken voor Trainz gebruikers of voor MSTS gebruikers die willen overstappen op een pakket dat mogelijkheden biedt die overeenkomen met de mogelijkheden van hedendaagse pc’s.

In aansluiting op het verschijnen van dit Trainz 2009 is het Ontwikkelteam gestart met een nieuwe route voor Auran Trainz. Deze route is gesitueerd in Zuid-Limburg en omvat onder andere een deel van de landschappelijk schitterend gelegen Miljoenenlijn. De route zal gebouwd worden met de gebruikelijke aandacht voor detail; alle objecten in de route zal het OT zelf nabouwen naar realistisch voorbeeld. Het Ontwikkelteam maakt op locatie een groot aantal foto’s langs het traject, zodat de stations en andere landmarks in de route op realistische wijze kunnen worden nagebouwd. Tevens zorgt dit ervoor dat wij een goed beeld krijgen van de sfeer en de details in de route. Hoe zouden wij bijvoorbeeld anders kunnen weten dat naast station Schin op Geul, één van de stations in de route, echte wijnranken te vinden zijn?
Naast de objecten die wij nabouwen zorgen wij er ook voor dat het Limburgse heuvelland realistisch wordt weergegeven. Om dit te kunnen realiseren heeft het Ontwikkelteam digitaal terrein in Trainz geïmporteerd. In dit terrein is elke heuvel terug te vinden die in het grote voorbeeld ook in het landschap aanwezig is.

De route zal aan het eind van dit jaar verschijnen. Hoewel de route in kilometers een stuk korter is dan de vorige route, de Rijnspoorweg, zal er veel werk verricht worden om deze route de detaillering te geven die hij verdient.

Terugblik 

In het eerste weekend van maart nam onze interessegroep deel aan de beurs Rail 2009.
Drie dagen waren wij in de weer in Houten om de vele bezoekers die langs onze stand kwamen van informatie te voorzien.
Naast oude bekenden kwamen er ook veel nieuwe gezichten langs, die veelal met een bij ons aangeschafte route weer vertrokken.
Wij kijken terug op een geslaagde beurs.

Positief nieuws uit de hoek van Rail Simulator.

Rail Simulator Development Ltd (RSDL) heeft vandaag het volgende persbericht uitgegeven:

(Vrije vertaling)

Mijn waardering voor iedereen die (geduldig) heeft gewacht op de beloofde aankondigingen betreffende Rail Simulator. Deze korte mededeling geeft een overzicht van de hoofdpunten van onze strategie - we zullen de details hiervan in de komende weken mededelen. In de afgelopen paar maanden hebben we plannen gemaakt voor de toekomst van Rail Simulator en als onderdeel van dat proces hebben we uw feedback geanalyseerd en onze positie in deze concurrerende markt beoordeeld. Op basis van deze analyse, ben ik blij te kunnen aankondigen dat we Rail Simulator 2: RailWorks (werktitel) in juni 2009 zullen uitbrengen. 

RailWorks zal een nieuwe benadering van simulatie zijn. In plaats van een product, zullen wij proberen om u een platform aan te bieden waarmee je virtuele spoorwegen kunt bouwen en berijden. We zullen dit platform de komende maanden en jaren ondersteunen en ontwikkelen, door het toevoegen van nieuwe mogelijkheden aan de simulatie omgeving. Tevens zullen we de focus leggen op een aantal onderdelen waarmee u elementen uit uw eigen virtuele wereld kan delen of verhandelen met andere gebruikers. 

In tegenstelling tot Rail Simulator, omvat RailWorks alle tools die eerder als aparte download werden aangeboden. Bovendien, voor degenen onder u die online zijn, we zijn ook van plan om gebruik te maken van Valve's Steam technologie om het proces van ondersteuning en verbetering van het product te vereenvoudigen.

Geen zorgen: we hebben er hard aan gewerkt om te zorgen voor backwards compatibiliteit van content gemaakt voor Rail Simulator dit zal ook een belangrijke prioriteit blijven. Er zal een (1) "wereldwijde" versie van RailWorks verschijnen welke verbeterde versies van alle routes die momenteel in de Europese en Noord-Amerikaanse versie van Rail Simulator zijn ingesloten. Daarnaast zullen er nieuwe routes en nieuwe locomotieven met nieuwe scenario's en aanzienlijke grafische verbeteringen zijn. Ik wil niet te veel zeggen over de nieuwe routes nu, anders dan dat dit een Noord-Amerikaanse, een Europese en een Britse route zal zijn. Deze zijn in een ver gevorderd stadium en zien er zeer indrukwekkend uit. Ik ben ervan overtuigd dat u ervan zult gaan genieten.

Met de lancering van het platform RailWorks blijven willen we onze lange-termijn inzet en verbondenheid met de spoor simulatie gemeenschap aantonen. We hebben geluisterd naar uw feedback en creëerde RailWorks om beter te voldoen aan uw behoeften. Dus, samengevat: Alle waardering voor uw geduld! De afgelopen paar maanden zijn we druk geweest met de herstructurering van ons bedrijf, herzien van onze product introductie als gevolg van de gewijzigde situatie op de markt en het realiseren van nieuwe distributie kanalen

voor het product. Rail Simulator 2: RailWorks wordt een platform voor al onze klanten met een spannende hoeveelheid aan nieuwe content en functies. Iedereen bij RSDL blijft zich inzetten voor deze hobby en voor de toekomst willen we met velen van u blijven samwerken om dit een nog beter product te maken . In de komende weken zullen we u meer vertellen over:

- De nieuwe routes
- De nieuwe locomotieven
- De nieuwe distributiekanalen
- Ons gereorganiseerde bedrijf (maar maak je geen zorgen, Derek en de jongens zullen nog steeds koekjes nodig hebben, dus laat de leveringen komen!)
- De verbeteringen die we hebben gemaakt
- De nieuwe functies voor het delen van content

Tim Gatland - Directeur RSDL

Kijk voor meer informatie op de Rail Simulator website .

Agenda

  • 4 april       :      TSgg op bezoek bij Beginners gg tijdens “Leer & Doe dag"
  • 11 april     :      Clubmiddag, De Meern
  • 27 april     :      hcc Trainsimulator gg te gast bij afdeling Noord Holland Midden in Hoorn
  • 9 mei        :      Clubmiddag, De Meern
  • 9 mei        :      hcc Trainsimulator gg aanwezig op de Regiodag in Drachten
  • 27 juni       :      Clubmiddag, De Meern

Dit artikel is eerder op 29/03/2009 gepubliceerd.