Onze TrainSim IG ook dit jaar weer op Eurospoor.

Ook dit jaar heeft onze TrainSim Interessegroep weer deelgenomen aan de jaarlijkse beurs Eurospoor.

Drie dagen lang was de Jaarbeurs in Utrecht het domein van de treinliefhebbers. Naast vele modelbanen uit binnen- en buitenland was er zo’n beetje alles te zien wat met de spoorhobby te maken heeft.

Door onze centrale plaats in de grote hal hadden wij op alle dagen veel aanloop en veel belangstelling voor de treinsimulatie. Naast demonstraties van de bestaande simulatoren was ook de voortgang van de VSM en de Berkendam route te zien. Juist de Nederlandse routes mogen op veel belangstelling rekenen.

Daarnaast kwamen veel bekenden en onbekenden langs met vragen over de installatie en de werking van de treinsimulatie. Gelukkig konden we de meeste vragen ter plekke beantwoorden. Vooral de jongere aanwezigen vonden het leuk zelf te rijden en namen achter de Xbox plaats.

Maar ook onze bescheiden verkoop stand mocht op de nodige belangstelling rekenen. Er gingen weer veel nieuwe gezichten met een startpakket naar huis. Alleen is het jammer dat maar weinigen ook interesse tonen in het HCC lidmaatschap. We proberen ze te binden, maar dat blijft lastig.

Volgend jaar hopen we naast onze collega’s van HCC Modelbaanautomatisering te staan, zodat we ons nog meer als één HCC naar de buitenwacht kunnen presenteren.

Al met al kunnen wij terugzien op drie geslaagde dagen, met uiteraard de dank aan alle medewerkers die zich geheel vrijwillig hiervoor hebben ingezet.

(klik op een van de onderstaande symbolen om de foto's te bekijken)

Dit artikel is eerder op 12/11/2015 gepubliceerd.