De nieuwe route "Koppelstock-Poelgeest 1938" voor Microsoft Train Simulator, ontwikkeld door het TSIG-Ontwikkelteam, is vanaf nu te bestellen.

Koppelstock-Poelgeest 1938 route, add-on voor Microsoft Train Simulator:
leden HCC € 12,50, niet-leden HCC € 17,50

Meer informatie op de pagina "Add-on bestellen"

Dit artikel is eerder op 18/12/2012 gepubliceerd.

Het TSIG-Ontwikkelteam heeft in het afgelopen jaar een MSTS-route gebouwd om de mogelijkheden van Open Rails uit te testen. Inmiddels is deze uitgegroeid tot een volwaardig traject van ruim 50 km. De bouwer, Henk van Willigenburg, heeft opnieuw de vooroorlogse NS als uitgangspunt genomen, en heeft uiteraard op grote schaal gebruik gemaakt van reeds beschikbare scenery-objecten voor deze periode uit de spoorweggeschiedenis, waarvan een deel onderhanden is genomen om met name de detaillering te verbeteren. Daarnaast zijn een aantal nieuwe scenery-objecten ingezet, zoals een werkende kolenlaad-installatie en geanimeerde waterkolommen, en zelfs een Fokker F-VII, die rondjes draait boven de route. Ook zijn er al een flink aantal activiteiten voor de route gebouwd, waarbij de verschillende stations, goederenloodsen en raccordementen worden betrokken. Een daarvan is een avondrit met Materieel 1940, dat daartoe speciaal van een nachtcabine is voorzien.


Bestelinformatie zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Dit artikel is eerder op 10/12/2012 gepubliceerd.

Henk van Willigenburg heeft een nieuwe MSTS route gebouwd en opgeleverd met de titel  "Opperland 1939"

 

Voor deze uitbeelding van de NS 'met een knipoog' zijn de jaren ’30 van de vorige eeuw als uitgangspunt genomen. De Opperlandsche Spoorwegen exploiteren een traject tussen de havensteden Meereveld en Noorderhaven en ontsluiten de stad Endhagen. In het meegeleverde materieel zijn dan ook verschillende tractievormen en materieelsoorten uit die tijd vertegenwoordigd.

De uitgebeelde trajecten zijn volkomen fictief, maar de hele aankleding is tot in de details historisch verantwoord uitgewerkt. In de naoorlogse versies van Opperland die eerder door de TSIG zijn uitgebracht komen we een tunnel onder de Opper tegen. Dat was in 1939 nog niet aan de orde en daarom vinden we op die plek in het net een hefbrug. Daarnaast zijn nog een groot aantal andere aanpassingen doorgevoerd, zoals in de volgende paragraaf is aangegeven.

Alle gebouwen zijn geschikt gemaakt voor het rijden bij nacht of met sneeuw.

Wijzigingen en verbeteringen in Opperland 1939
In deze versie van Opperland zijn de volgende wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd:

 • drie nieuwe baanvakken en vier nieuwe stations
 • nieuw stationsgebouw Dieren (‘eiland’-type)
 • twee aansluitingen op het NS-net
 • realistische, werkende snelheidsbeperkingen op emplacementen (40 km/u)
 • bovenleiding met vlinderportalen anno 1928 (Oude Lijn), zoals gebruikt in de Weghwaert-route
 • re-engineering van met TSM gebouwde wagens en rijtuigen in gMax
 • verbeteringen bestaande rijtuigen en wagons, o.a. interieurs, sluitborden
 • zilvergrijze reskin van DE 5 (Mat. '40)
 • nieuwe eloc (fictieve NS-versie van ESS 3201, door Werkspoor gebouwd voor Ned. Indië).
 • verbeterde detaillering en nieuwe cabin views van stoomlocs (NS 2100, 3400, 3900 en 6300)
 • redesign van Sik (NS 200-300)
 • koppeling-parameters geoptimaliseerd in alle .wag en .eng files voor probleemloos koppelen/ontkoppelen
 • nieuwe wegvoertuigen
 • vele nieuwe gebouwen
 • meer vegetatie langs de route
 • 25 afwisselende activities met veel AI-traffic

De route is vanaf heden te bestellen via het verzendhuis en op zaterdag 5 februari op de Compufair in De Bilt. Daarna uiteraard op onze clubdagen en andere evenementen waarbij we aanwezig zijn.

Dit artikel is eerder op 26/01/2011 gepubliceerd.

Demonstratie Polderbaan route - binnenkort op TrainsimGG-DVD

Kees Plaat zal op zaterdag 8 november tijdens onze clubmiddag in de Meern een demonstratie geeft van zijn route de “Polderbaan” voor Train Simulator.
 
Kees zal om 13.00 uur beginnen met een uitgebreide demonstratie van de “Polderbaan” die op korte termijn door hcc Trainsim gg uitgebracht op DVD zal worden.

Het gaat hier om een hoogwaardige add-on voor Microsoft Trainsimulator die door het HCC Trainsim Ontwikkelteam tot stand is gekomen. De “Polderbaan” is een fictieve route anno 2000!

Dit artikel is eerder op 04/11/2008 gepubliceerd.

Binnenkort op TrainsimGG-DVD

 

 


Vorig jaar bracht onze Gebruikersgroep een combi-DVD uit met daarop de Westsluis-route, gesitueerd in de jaren dertig, en de Opperland-route, eveneens naar Nederlands voorbeeld, maar nu gedacht rond het einde van het stoomtijdperk bij NS. Intussen is het Ontwikkelteam verder gegeaan met de ontwikkeling van Opperland. In de eerste plaats is het deel van het traject, dat in de documentatie nog als gepland stond aangegeven, daadwerkelijk aangelegd. Op dit nieuwe baanvak is de beveiliging nog ingericht met armseinen, maar de rest van de route is geheel voorzien van daglichtseinen. Daarmee schuift Opperland een flink stuk op in de tijd, en we komen dan uit in de jaren zeventig. Stoomdepots hebben dan het veld geruimd, evenals de wissellantaarns en waterkolommen. Ook de klassieke overweg is verdwenen en vervangen door de AHOB. Het materieel heeft daar uiteraard gelijke tred mee gehouden. Stoomtractie vinden dan ook niet meer terug, en ook in het goederenwagenpark heeft de modernisering zijn beslag gekregen. Tenslotte is ook eigentijdse bebouwing langs de sporen verschenen.

Al met al genoeg veranderingen om de route opnieuw uit brengen onder de naam Opperland 2. Begin november 2008 zal de verkoop starten. Tegen die tijd komen we daar nog in de Nieuwsbrief en op onze TSGG-website op terug.

Dit artikel is eerder op 04/09/2008 gepubliceerd.