Het denkbeeldige traject Westsluis-Rheemskerck is een freeware route die door de TrainSimulator Gebruikersgroep van de HCC is geproduceerd. De route brengt de sfeer bij NS in de jaren ’30 van de vorige eeuw tot leven door gebruik te maken van eigentijdse scenery-objecten en uiteraard het rollend materieel uit die periode, waarbij gekozen is voor stoom- en diesel-electrische tractie. De route wordt verder verlevendigd door twee interlocale tram-trajecten met interactief trammaterieel.

 

Het traject zelf is fictief, maar de hele aankleding is tot in de details historisch verantwoord uitgewerkt. Alle gebouwen zijn geschikt gemaakt voor het rijden bij nacht of met sneeuw.

Op deze DVD zijn ook een groot aantal boeiende en afwisselende activiteiten samengebracht, die bovendien uitgebreid zijn gedocumenteerd. De gebruikershandleiding zal verder voor elk emplacement een gedetailleerd sporenplan bevatten  zodat je daar makkelijk je weg kunt vinden. Ook de werking van de klassieke NS-armseinen waarmee de route is beveiligd, wordt daarin uitgelegd.

Dit jaar zal de TSGG voor het eerst een DVD laten verschijnen, waarop niet alleen deze route te vinden is, maar ook een eigentijdse, moderne NS-route voor MSTS en een verbeterde en uitgebreide versie van de Rijnspoorweg voor Trainz 2006.

De verkoop van de route start in dit najaar. Nadere bijzonderheden over de prijs (met een aanzienlijke reductie voor leden van de HCC TrainSimGG) worden binnenkort op deze site bekend gemaakt.

Dit artikel is eerder op 14/08/2007 gepubliceerd.