Afdrukken

Henk van Willigenburg heeft een nieuwe MSTS route gebouwd en opgeleverd met de titel  "Opperland 1939"

 

Voor deze uitbeelding van de NS 'met een knipoog' zijn de jaren ’30 van de vorige eeuw als uitgangspunt genomen. De Opperlandsche Spoorwegen exploiteren een traject tussen de havensteden Meereveld en Noorderhaven en ontsluiten de stad Endhagen. In het meegeleverde materieel zijn dan ook verschillende tractievormen en materieelsoorten uit die tijd vertegenwoordigd.

De uitgebeelde trajecten zijn volkomen fictief, maar de hele aankleding is tot in de details historisch verantwoord uitgewerkt. In de naoorlogse versies van Opperland die eerder door de TSIG zijn uitgebracht komen we een tunnel onder de Opper tegen. Dat was in 1939 nog niet aan de orde en daarom vinden we op die plek in het net een hefbrug. Daarnaast zijn nog een groot aantal andere aanpassingen doorgevoerd, zoals in de volgende paragraaf is aangegeven.

Alle gebouwen zijn geschikt gemaakt voor het rijden bij nacht of met sneeuw.

Wijzigingen en verbeteringen in Opperland 1939
In deze versie van Opperland zijn de volgende wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd:

De route is vanaf heden te bestellen via het verzendhuis en op zaterdag 5 februari op de Compufair in De Bilt. Daarna uiteraard op onze clubdagen en andere evenementen waarbij we aanwezig zijn.

Dit artikel is eerder op 26/01/2011 gepubliceerd.