Op de website van Railsim.nl zijn enkele nieuwe interessante route downloads te vinden voor de MSTS liefhebbers. Ook meldt het team van Railsim.nl druk doende te zijn met het koppelen van twee grote Nederlandse freeware MSTS routes.

Danmark 2000 versie G (D / DK / S)
De Deense route ontstaan uit verschillende Deens routes, inmiddels aanbeland bij versie G. De route is nog verder uitgebreid met Hamburg Hbf (D) en Esbjerg (DK). Een enorme route van Noord-Duitsland tot aan Zweden (Malmo)

La Bosse versie 3 (F / CH)
Een nieuwe versie van de route "La Bosse" die hernoemd is naar de naam de"Bourgogne - Zwitserland" route.
De stad Lausanne aan de rand van het Meer van Genève is in deze route opgenomen. Ook de zijlijnen vanuit Lausanne naar Sion en Brig, naar Puidoux en Fribourg, naar Eclépens en Yverdon evenals naar Morges en Genève zijn er in terug te vinden. Daarnaast is er ook de zijlijn naar Frasne (Frankrijk) naar Verrières ((Zwitserland).
Voor deze route is XTracks 3.17, BinPatch 1.7 en NewRoads 3.2 nodig.

Paris - Dijon versie 7 (F)
Met deze versie van de route Paris - Dijon (F) kan er van Paris Gare de Lyon naar Dijon worden gereden.

ARCM versie 2 : Arc Méditérranéen (F)
Deze route verbindt de steden Saint Césaire - Nimes - Tarascon - Avignon en Arles. Hij is zo realistisch mogelijk gemaakt.

Koppelen van Utrecht-Rotterdam/Den Haag en Utrecht - Zwolle/Apeldoorn (NL)
Het Railsim team is al enige tijd bezig om de routes Utrecht-Rotterdam/Den Haag en Utrecht - Zwolle/Apeldoorn (beide gemaakt door Rik van Berkel) aan elkaar te koppelen zodat er één grote route ontstaat. Het koppelen van de twee afzonderlijke routes is inmiddels al gelukt. Wel is er nog een hoop werk te verrichten: een groot deel van alle actieve zaken als Dyntrack, seinen, perron definities, carspawner en overwegen moeten opnieuw geplaatst worden. Meer informatie over de vorderingen van dit project is te vinden op het forum van Railsim.nl.

Bronvermelding : Railsim.nl  

Dit artikel is eerder op 07/10/2007 gepubliceerd.