In deze rubriek staan berichten over de treinsimulatieprogramma's welke niet in de andere categorieën passen. Van onze oude website zijn de artikelen overgenomen die in de rubriek 'Toekomst' stonden. Alle linken zijn gecontroleerd (actueel per 04/02/2018). Sommige linken zijn aangepast. In de cursieve tekst staan de actuele toevoegingen op de tekst.


 

Deel 2: "U7 - Berlijn" is de nieuwste release in de product serie "World of Subways", een serie metro simulaties gebaseerd op beroemde metro lijnen over de hele wereld.


Met een lengte van 31,8 km (19,8 mijl) en 40 stations van de U7 is niet alleen de langste van alle Berlijnse metro lijnen, maar ook de lijn met de meeste stations en de langste reistijd. Deze lange lijn, gebouwd vanaf 1924 tot 1984,loopt volledig ondergronds, dwars door totaal 5 districten van de Duitse hoofdstad en kruist hierbij de rivieren de Spree en de Havel alsmede het Teltow kanaal en het Westhafen kanaal.


ROUTE HIGHLIGHTS
Naast het feit dat U7 de langste Berlijnse metro route is zijn er nog enkele kenmerken het vermelden waard.
 
De ondergrondse route is echt leuk en spannend vanwege de vele bochten en hellingen. Zo is er net voor het Mehringdamm / Gneisenaustr. kruispunt een wel heel scherpe bocht naar links met een straal van nog geen 100 m, een van de moeilijkste bochten in het Berlijnse metro systeem.
 
Indrukwekkende 2-niveau tunnel secties, zoals in het gebied van Mehringdamm en Jungfernheide waarbij de ondergrondse secties snel afgesloten kunnen worden indien het water van de rivieren en kanalen de tunnels in zou stromen.

De stations architectuur toont een grote verscheidenheid, hier volgt een beschrijving van twee van hen:
 
Ten eerste het station Hermannplatz .. Met zijn 7 meter hoogte, 132 m lengte en 22 meter breedte, ia het bijna een kathedraal. De eerste metro roltrappen werden hier in 1926 geintroduceerd, gevolgd door een ander hoogtepunt drie jaar later. Het warenhuis Karstadt opende in 1929 op Hermannplatz, op dat moment de meest moderne winkel in heel Europa. De onderneming Karstadt betaalde een deel van de kosten van het bouwen van dit pompeuze station en in ruil hiervoor kreeg het station een directe ingang naar de winkel. Zelfs vandaag is dit nog vrij uniek.


Bij het ontwerpen van "Zitadelle", kwam de inspiratie louter van het nabijgelegen Spandau citadel, een van de belangrijkste middeleeuwse burchten van Europa en een van de vele toeristische trekpleisters van Berlijn en de wijk Spandau.

World Of Subways Vol.2 : U7 - Berlin is vanaf 13 maart 2009 als Download verkrijgbaar (€ 29,95)
De DVD Box versie wordt verwacht op 14 april 2009 (€ 29,99).

Bron & afbeeldingen : (C) TML Studios - http://www.world-of-subways.com/

Dit artikel is eerder op 22/03/2009 gepubliceerd.

Studio verantwoordelijk voor Flight Simulator en Train Simulator gesloten.
(gedeeltelijke vertaling van een artikel door Jason Ocampo, VS op 23 janauri 2009)

Microsoft heeft de sluiting van Aces Game Studio bevestigd, de interne ontwikkel studio die verantwoordelijk is voor Microsoft Flight Simulator. Flight Simulator is een van de oudste product lijnen. De sluiting is onderdeel van de eerste grote ontslag-golf in de geschiedenis van Microsoft, welke op donderdag 22 januari 2009 werd aangekondigd. Ongeveer 5000 werknemers van Microsoft zullen het bedrijf moeten verlaten; rond de 1400 werknemers zijn onmiddellijk ontslagen, terwijl de resterende banen in de komende 18 maanden zullen verdwijnen.

Betekent dit het einde van de Flight Simulator franchise? Volgens Kelda Rericha, Microsoft's Public Relations : "Men mag van ons verwachten dat we blijven investeren in het mogelijk maken van grote LIVE ervaringen voor Windows, maar wij hebben op dit moment niets specifiek aan te kondigen."

De aangekondigde Train Simulator 2 is ook in ontwikkeling bij Aces Studios, en tevens gebaseerd op het Flight Simulator platform. Direct gevolg van de getroffen maatregelen binnen Microsoft is dat de ontwikkelingen van Train Simulator 2 met onmiddelijke ingang zijn stilgelegd. De betrokken ontwikkelaars achten het niet uitgesloten dat het project ergens in de toekomst nog wordt hervat. Maar op dit moment lijkt de geschiedenis zich te herhalen: Train Simulator 2 zal er weer niet komen.

Dit artikel is eerder op 25/01/2009 gepubliceerd.

Recentelijk heeft Microsoft Train Simulator 2 informatie vrijgegeven over de tweede (van twee) Europese route welke bij deze nieuwe simulator meegeleverd zal worden. Hiermee zijn alle geplande routes voor deze nieuwe simulator bekend. Hieronder een vrije vertaling van het door Aces Studios gepubliceerde artikel.

Deutsche Bahn Cologne - Duisburg Route

Een van de drukste spoorlijnen in Europa is de Duitse route welke vanuit Keulen noordwaarts langs de Rijn naar Duisburg loopt, een traject van ongeveer 80 kilometer in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Op dit drukke traject vindt continu personen- en goederenvervoer per trein plaats, waar de treindienst uitgevoerd wordt met de krachtige elektrische locomotieven en elektrische treinstellen (Inter City en Inter City Express (ICE) ) van de Deutsche Bahn.

 

De Köln Hbf route loopt door een grote industriële en commerciële corridor, en door moderne steden met een eeuwenoude geschiedenis. Het begint bij het centraal station (Hauptbahnhof, of Hbf) in Keulen, de vierde grootste en een van de oudste steden in Duitsland, en nu een belangrijke spoor-hub. Elke dag stappen hier talloze reizigers aan boord van de lokale en regionale treinen en een stroom van het goederenvervoer passeert de sporenbundels van het Hauptbahnhof en een ander eindpunt Köln Messe/Deutz, dat slechts een paar honderd meter verderop ligt. Deze emplacementen en de hele route bevat enkele van de dichtste en meest complexe spoor-infrastructuren in Europa, en bieden een aantal van de grootste operationele uitdagingen voor Train Simulator 2 gebruikers. De wirwar van bovenleidingen op de emplacementen draagt bij aan het gevoel van dichtheid, en de talrijke wissels, zijsporen en seinen vereisen alle aandacht.

 

Keulen is een stad met een mix aan Romeinse oudheden uit het verleden, met daarin centraal Keulen's beroemde gotische kathedraal, en de moderne architectuur en de hedendaagse sporen.

Ten noorden van Keulen loopt de route door drie grote industriele centra:

 • Leverkusen, aan de oostelijke oever van de Rijn, werd opgericht in 1930 door het combineren van verschillende steden welke 800 jaar eerder ontstaan waren, en is nu een centrum voor de farmaceutische, textiel-, chemische- en elektronica industrie.
 • Düsseldorf, dat begon als een twaalfde-eeuws vissersdorp langs de Rijn, is de hoofdstad van Nordrhein-Westfalen en is een belangrijke vervoers-en fabricage hub in het Ruhr-dal .
 • Duisburg, nu het middelpunt van de Duitse ijzer-en staalindustrie, is al meer dan 1000 jaar een handelscentrum .


 

Deutsche Bahn exploiteert een grote verscheidenheid aan treinen op deze drukke route. Vracht van alle soorten, van auto's en auto-onderdelen tot steenkool en staal producten, banen hun weg door de complexe emplacementen en passeren grote en kleine steden, terwijl tienduizenden reizigers op en neer reizen met verschillende typen treinen.
Elke dag trekken krachtige elektrische locomotieven snelle goederentreinen, (spits)treinen vervoeren de reizigers over het S-Bahn grootstedelijke spoornet, snellere treinen vervoeren de reizigers over grotere afstanden over deze drukke route, en de slanke ICE3 treinen razen over speciale trajecten met snelheden van 300 km/h voorbij.

Of u nu een goederentrein, een InterCity trein, of de prestigieuze high-speed Inter City Express rijdt, dit drukste routes van de Europese dringt aan op strikte aandacht voor timing, seinen en goede bediening.

Het orginele artikel vind je op www.tsinsider.com (Engelse taal) (website bestaat niet meer).

Noot:
De ontwikkelaars hebben al erkend dat de voorseinen een verkeerd seinbeeld tonen. De voorseinen dienen gedoofd te zijn indien het hoofdsein stop toont.

Dit artikel is eerder op 26/10/2008 gepubliceerd.

In 2005 bracht TML Studios haar eerste add-on voor MSTS uit, de "Berlin Subway".
Op 19 september 2008 is hun gloednieuwe, zelfontwikkelde metro simulator (Subway Simulator) verschenen.
De eerste uitgave van World Of Subways bevat een van de oudste metro netwerken: De verbinding tussen New Jersey en New York City, ofwel de PATH-Route.

Deze Subway Simulator is uitgerust met hedendaagse graphics, echte fysica en nog veel meer functies. Onder het nieuwe label "World of Subways" zal men in samenwerking met de uitgever AEROSOFT, enkele van de meest interessante en veeleisende metro routes van over de hele de wereld als PC-simulatie gaan uitbrengen.

Enkele features:

 •  De deuren openen zichtbaar van binnen en van buiten, bestuurbaar door de speler - De deuren kunnen apart geopend worden. Er is keuze uit alleen de deuren aan de linkerkant van de trein en de deuren aan de rechterkant van de trein. Daarnaast kunnen ook beide zijden gelijktijdig geopend worden
 • Contactvonken – Door de gaten tussen de stroomrails kunnen contactvonken bij de stroomafnemer ontstaan. Deze manifesteren zich door felle lichtflitsen met geluid. Vooral in de tunnel is dit aan de tunnelwanden te zien, als deze voor een fractie van een seconde worden verlicht.
 • Trein trilt – zodra de trein in beweging is, worden vibraties op de carrosserie en bepaalde onderdelen zichtbaar zijn.
 • Trein schommelt – De trein schommelt zichtbaar bij toenemende snelheid. Vooral in de cabine is dit intensief te beleven. Ook bij sterke remmingen zal de trein, met name na het tot stilstand komen, naschudden.
 • Besturingstoetsen vrij instelbaar – De speler heeft de mogelijkheid, de verschillende besturingsknoppen op zijn toetsenbord vrij te configureren. Daarmee kan bijvoorbeeld de toets voor de remhendel naar eigen inzicht vrij bepaald worden.
 • 3D-cabine met beweegbare camera – hier kan de speler ook tijdens het rijden om zich heen kijken. Met een druk op de knop kan de speler op elk moment de kijkrichting weer centreren.
 • Vrije beweging in de trein – Als de trein in een station staat, heeft de speler de mogelijkheid zich vrij in de reizigersafdelingen te bewegen. Er kan met toetscommando’s naar voren en naar achteren bewogen worden. De kijkrichting wordt met de muis bepaald.
 • Vrij bewegen op het station – de speler kan op ieder station uitstappen en zich vrij op het perron bewegen (ego-perspectief). Bovendien zullen er ook opdrachten zijn die op het perron beginnen. De speler loopt door de openstaande deuren de trein in en begeeft zich naar de cabine, die door een deur van het reizigersgedeelte gescheiden is.
 • Cabinewissel op kopstations – het kan gebeuren dat vanwege de opdracht van cabine gewisseld moet worden. Bijvoorbeeld in Hoboken vereist de nacht- en weekenddienst dat de machinist na aankomst in Hoboken zijn cabine verlaat. De speler verlaat in het 1e- persoonsperspectief de wagon en gaat over het perron naar het andere eind van de trein. Daar aangekomen betreedt hij de wagon om naar de andere cabine te komen en zijn trein voor de rest van de rit op te starten.
 • Realistisch schijnwerperlicht op de trein – Pixelbelichting maakt het mogelijk een zeer authentieke lichtkegel te maken. Men kent het typische verschijningsbeeld als met een zaklamp een muur beschenen wordt. Met de pixelbelichting kunnen zulke lichteffecten nageboodst worden, zoals in vele shootergames al lang gangbaar is. Vooral in de tunnel en ’s nachts kunnen hiermee zeer sfeervolle effecten bereikt worden. 

 

De PATH-Route is als download versie te verkrijgen voor Euro 29,99
De Box/CD versie zal eind september 2008 verschijnen.

Bron & afbeeldingen : (C) TML Studios - http://www.world-of-subways.com/

Dit artikel is eerder op 23/09/2008 gepubliceerd.

Eind juli heeft het team van Microsoft ACE Studios voor de eerste keer haar nieuwe produkt in ontwikkeling, Train Simulator 2, aan het publiek getoond. Een en ander vond plaats tijdens de National Train Show in Anaheim, California, USA.

De promotie-film welke men toonde tijdens deze demo is te downloaden van de Train Simulator 2 website (website bestaat niet meer) (met reden zonder geluid).

Het makers van Train Simulator 2 hadden aanvankelijk het plan deze nieuwe simulator te demonstreren tijdens de Leipzig Games Convention. Ook had men het plan om tijdens deze conventie de laatste van vier routes te onthullen. Helaas past deelname aan de Leipzig Games Convention niet in het werkschema van de makers en is dit zodoende geannuleerd. Men zoekt nog naar een alternatieve beurs / conventie elders in Europa. Meer nieuws hierover volgt later.

De release datum, is zonder dat men hier al te veel ruchtbaarheid aan heeft gegeven, officiëel verschoven naar eind 2009.

Train Simulator 2 website : http://www.tsinsider.com/ (Engelse taal) (website bestaat niet meer).

Dit artikel is eerder op 18/08/2008 gepubliceerd.

Subcategorieën

In deze sectie staan artikelen met screenshots over treinsimulatieprogramma's welke niet in de andere categorieën passen.

Van onze oude website zijn alle artikelen met screenshots van Trainz overgenomen. De verwijzing naar de locatie van de afbeeldingen is nog niet aangepast.