In 2005 bracht TML Studios haar eerste add-on voor MSTS uit, de "Berlin Subway".
Op 19 september 2008 is hun gloednieuwe, zelfontwikkelde metro simulator (Subway Simulator) verschenen.
De eerste uitgave van World Of Subways bevat een van de oudste metro netwerken: De verbinding tussen New Jersey en New York City, ofwel de PATH-Route.

Deze Subway Simulator is uitgerust met hedendaagse graphics, echte fysica en nog veel meer functies. Onder het nieuwe label "World of Subways" zal men in samenwerking met de uitgever AEROSOFT, enkele van de meest interessante en veeleisende metro routes van over de hele de wereld als PC-simulatie gaan uitbrengen.

Enkele features:

  •  De deuren openen zichtbaar van binnen en van buiten, bestuurbaar door de speler - De deuren kunnen apart geopend worden. Er is keuze uit alleen de deuren aan de linkerkant van de trein en de deuren aan de rechterkant van de trein. Daarnaast kunnen ook beide zijden gelijktijdig geopend worden
  • Contactvonken – Door de gaten tussen de stroomrails kunnen contactvonken bij de stroomafnemer ontstaan. Deze manifesteren zich door felle lichtflitsen met geluid. Vooral in de tunnel is dit aan de tunnelwanden te zien, als deze voor een fractie van een seconde worden verlicht.
  • Trein trilt – zodra de trein in beweging is, worden vibraties op de carrosserie en bepaalde onderdelen zichtbaar zijn.
  • Trein schommelt – De trein schommelt zichtbaar bij toenemende snelheid. Vooral in de cabine is dit intensief te beleven. Ook bij sterke remmingen zal de trein, met name na het tot stilstand komen, naschudden.
  • Besturingstoetsen vrij instelbaar – De speler heeft de mogelijkheid, de verschillende besturingsknoppen op zijn toetsenbord vrij te configureren. Daarmee kan bijvoorbeeld de toets voor de remhendel naar eigen inzicht vrij bepaald worden.
  • 3D-cabine met beweegbare camera – hier kan de speler ook tijdens het rijden om zich heen kijken. Met een druk op de knop kan de speler op elk moment de kijkrichting weer centreren.
  • Vrije beweging in de trein – Als de trein in een station staat, heeft de speler de mogelijkheid zich vrij in de reizigersafdelingen te bewegen. Er kan met toetscommando’s naar voren en naar achteren bewogen worden. De kijkrichting wordt met de muis bepaald.
  • Vrij bewegen op het station – de speler kan op ieder station uitstappen en zich vrij op het perron bewegen (ego-perspectief). Bovendien zullen er ook opdrachten zijn die op het perron beginnen. De speler loopt door de openstaande deuren de trein in en begeeft zich naar de cabine, die door een deur van het reizigersgedeelte gescheiden is.
  • Cabinewissel op kopstations – het kan gebeuren dat vanwege de opdracht van cabine gewisseld moet worden. Bijvoorbeeld in Hoboken vereist de nacht- en weekenddienst dat de machinist na aankomst in Hoboken zijn cabine verlaat. De speler verlaat in het 1e- persoonsperspectief de wagon en gaat over het perron naar het andere eind van de trein. Daar aangekomen betreedt hij de wagon om naar de andere cabine te komen en zijn trein voor de rest van de rit op te starten.
  • Realistisch schijnwerperlicht op de trein – Pixelbelichting maakt het mogelijk een zeer authentieke lichtkegel te maken. Men kent het typische verschijningsbeeld als met een zaklamp een muur beschenen wordt. Met de pixelbelichting kunnen zulke lichteffecten nageboodst worden, zoals in vele shootergames al lang gangbaar is. Vooral in de tunnel en ’s nachts kunnen hiermee zeer sfeervolle effecten bereikt worden. 

 

De PATH-Route is als download versie te verkrijgen voor Euro 29,99
De Box/CD versie zal eind september 2008 verschijnen.

Bron & afbeeldingen : (C) TML Studios - http://www.world-of-subways.com/

Dit artikel is eerder op 23/09/2008 gepubliceerd.