Deel 2: "U7 - Berlijn" is de nieuwste release in de product serie "World of Subways", een serie metro simulaties gebaseerd op beroemde metro lijnen over de hele wereld.


Met een lengte van 31,8 km (19,8 mijl) en 40 stations van de U7 is niet alleen de langste van alle Berlijnse metro lijnen, maar ook de lijn met de meeste stations en de langste reistijd. Deze lange lijn, gebouwd vanaf 1924 tot 1984,loopt volledig ondergronds, dwars door totaal 5 districten van de Duitse hoofdstad en kruist hierbij de rivieren de Spree en de Havel alsmede het Teltow kanaal en het Westhafen kanaal.


ROUTE HIGHLIGHTS
Naast het feit dat U7 de langste Berlijnse metro route is zijn er nog enkele kenmerken het vermelden waard.
 
De ondergrondse route is echt leuk en spannend vanwege de vele bochten en hellingen. Zo is er net voor het Mehringdamm / Gneisenaustr. kruispunt een wel heel scherpe bocht naar links met een straal van nog geen 100 m, een van de moeilijkste bochten in het Berlijnse metro systeem.
 
Indrukwekkende 2-niveau tunnel secties, zoals in het gebied van Mehringdamm en Jungfernheide waarbij de ondergrondse secties snel afgesloten kunnen worden indien het water van de rivieren en kanalen de tunnels in zou stromen.

De stations architectuur toont een grote verscheidenheid, hier volgt een beschrijving van twee van hen:
 
Ten eerste het station Hermannplatz .. Met zijn 7 meter hoogte, 132 m lengte en 22 meter breedte, ia het bijna een kathedraal. De eerste metro roltrappen werden hier in 1926 geintroduceerd, gevolgd door een ander hoogtepunt drie jaar later. Het warenhuis Karstadt opende in 1929 op Hermannplatz, op dat moment de meest moderne winkel in heel Europa. De onderneming Karstadt betaalde een deel van de kosten van het bouwen van dit pompeuze station en in ruil hiervoor kreeg het station een directe ingang naar de winkel. Zelfs vandaag is dit nog vrij uniek.


Bij het ontwerpen van "Zitadelle", kwam de inspiratie louter van het nabijgelegen Spandau citadel, een van de belangrijkste middeleeuwse burchten van Europa en een van de vele toeristische trekpleisters van Berlijn en de wijk Spandau.

World Of Subways Vol.2 : U7 - Berlin is vanaf 13 maart 2009 als Download verkrijgbaar (€ 29,95)
De DVD Box versie wordt verwacht op 14 april 2009 (€ 29,99).

Bron & afbeeldingen : (C) TML Studios - http://www.world-of-subways.com/

Dit artikel is eerder op 22/03/2009 gepubliceerd.