Rail Simulator in aantocht



Op de Engelstalige website van Kuju (met een nieuwe layout) www.railsimulator.com verschijnen de laatste weken steeds meer interessante aankondigingen. De belangrijkste daarvan is dat Electronic Arts, de opdrachtgever van Kuju de nieuwe Railsimulator (KRS) officieel zal annonceren op de Leipzig Games Convention. Wellicht zal er al een werkende versie van de opvolger van MSTS worden getoond. De complete website is nu ook in een Duitstalige versie te benaderen. Er is inmiddels ook een Nederlandse versie http://www.railsimulator.nl, maar die is nog niet compleet. Verdere nieuwtjes op dit gebied die wij voor jullie hebben verzameld volgen hieronder.

Een werkende draaischijf zal standaard onderdeel uitmaken van KRS. Dat is goed nieuws voor de stoomliefhebbers onder ons. Tevens zal een werkende traverse (beter bekend als rolbrug) worden meegeleverd. Deze kom je ook vandaag de dag nog steeds veel tegen in fabrieken voor rollend materieel en in onderhoudswerkplaatsen. Een geweldige verbetering, waar we al jaren op hebben gewacht.

Op dit moment weten we ook, dat KRS standaard met tenminste vier routes zal worden uitgeleverd: de S&DJR, een Britse historische route; Oxford-Paddington, ook Brits, maar eigentijds met de HST; een Duitse route van Hagen naar Siegen en tenslotte de East Coast Mainline, eveneens naar Engels voorbeeld.

De Raildriver van TrainMaster, je weet wel, het knoppenkastje waarmee je electrische en diesellocs realistisch kan bedienen, zal direct in de simulatie kunnen worden ingeplugd. Bij MSTS moest je voor iedere activity een stukje software activeren voor dat je de Raildriver kon gebruiken, maar dat is straks verleden tijd.

Het laatste nieuws betreft een feature die het mogelijk maakt om goederenwagens te laden en te lossen, bijvoorbeeld met containers of massagoed (ertsen, steenkool etc.) Bij Trainz is dat al lang gemeengoed, maar nu zal Kuju dit eveneens in hun simulator inbouwen. Een ander populair onderdeel van Trainz, de mogelijkheid om tijdens een rit van trein te wisselen, zal eveneens in KRS figureren.

Ons lijstje met nog in te vullen wensen is al flink geslonken, maar het wachten is nu nog op informatie over Engelse wissels, een correct werkende voorste koppeling en een migratiepad voor de bestaande MSTS-content die met gMax of TrainSim Modeler is gebouwd. We kijken uit naar verdere aankondigingen. Tot nu toe schijnt Kuju op de goede weg te zijn.

Dit artikel is eerder op 26/08/2006 gepubliceerd.