Dit weekeinde heeft het team van Microsoft ACE Studios voor de eerste keer haar nieuwe produkt in ontwikkeling, Train Simulator 2, aan het publiek getoond. Een en ander vond plaats tijdens de National Train Show in Anaheim, California, USA.

Op diverse forums wordt er enthousiast en tegelijkertijd gereserveerd reageerd op datgene wat menigeen daar heeft gezien. Maar het algemeen is men onder de indruk van datgene wat men heeft laten zien.

Jammer genoeg geen groot nieuws, zoals bijvoorbeeld de onthulling van de vierde en laatste route welke bij deze simulator zal worden meegeleverd. Hoewel men de intentie heeft om gebruikersvriendelijk utilities beschikbaar te stellen, om bijvoorbeeld routes of activities mee te maken, was hier tijdens de show nog niets van te zien. Dat het stoomtijdperk ook in deze simulator te simuleren zal staan staat wel vast, maar ook op dit punt kon men nog niets laten zien.

In ieder geval was deze show een aanleiding voor de ontwikkelaars om de Train Simulator 2 website in een nieuw jasje te steken. Op een paar nieuwe screenshots is er dan inhoudelijk wel niet veel veranderd, maar daar zou wel wellicht snel verandering in komen. Vanaf september verschijnt de eerste nieuwsbrief, waarvoor iedere geinteresseerde zich nu al kan aanmelden. In augustus vindt de Leipzig Games Convention weer plaats en er wordt al druk gespeculeerd dat ook daar een MSTS 2 demo plaats zou kunnen vinden. De berichtgeving vanuit ACE Studios zal langzaam maar zeker frequenter gaan worden om het publiek warm te maken voor de release welke officieel nog steeds gepland staat voor het voorjaar van 2009.

Train Simulator 2 website : www.tsinsider.com (Engelse taal) (website bestaat niet meer).
Hier staan ook renders van het materieel dat voor deze route in ontwikkeling is.

Dit artikel is eerder op 20/07/2008 gepubliceerd.