Recentelijk heeft Microsoft Train Simulator 2 informatie vrijgegeven over de tweede (van twee) Europese route welke bij deze nieuwe simulator meegeleverd zal worden. Hiermee zijn alle geplande routes voor deze nieuwe simulator bekend. Hieronder een vrije vertaling van het door Aces Studios gepubliceerde artikel.

Deutsche Bahn Cologne - Duisburg Route

Een van de drukste spoorlijnen in Europa is de Duitse route welke vanuit Keulen noordwaarts langs de Rijn naar Duisburg loopt, een traject van ongeveer 80 kilometer in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Op dit drukke traject vindt continu personen- en goederenvervoer per trein plaats, waar de treindienst uitgevoerd wordt met de krachtige elektrische locomotieven en elektrische treinstellen (Inter City en Inter City Express (ICE) ) van de Deutsche Bahn.

 

De Köln Hbf route loopt door een grote industriële en commerciële corridor, en door moderne steden met een eeuwenoude geschiedenis. Het begint bij het centraal station (Hauptbahnhof, of Hbf) in Keulen, de vierde grootste en een van de oudste steden in Duitsland, en nu een belangrijke spoor-hub. Elke dag stappen hier talloze reizigers aan boord van de lokale en regionale treinen en een stroom van het goederenvervoer passeert de sporenbundels van het Hauptbahnhof en een ander eindpunt Köln Messe/Deutz, dat slechts een paar honderd meter verderop ligt. Deze emplacementen en de hele route bevat enkele van de dichtste en meest complexe spoor-infrastructuren in Europa, en bieden een aantal van de grootste operationele uitdagingen voor Train Simulator 2 gebruikers. De wirwar van bovenleidingen op de emplacementen draagt bij aan het gevoel van dichtheid, en de talrijke wissels, zijsporen en seinen vereisen alle aandacht.

 

Keulen is een stad met een mix aan Romeinse oudheden uit het verleden, met daarin centraal Keulen's beroemde gotische kathedraal, en de moderne architectuur en de hedendaagse sporen.

Ten noorden van Keulen loopt de route door drie grote industriele centra:

  • Leverkusen, aan de oostelijke oever van de Rijn, werd opgericht in 1930 door het combineren van verschillende steden welke 800 jaar eerder ontstaan waren, en is nu een centrum voor de farmaceutische, textiel-, chemische- en elektronica industrie.
  • Düsseldorf, dat begon als een twaalfde-eeuws vissersdorp langs de Rijn, is de hoofdstad van Nordrhein-Westfalen en is een belangrijke vervoers-en fabricage hub in het Ruhr-dal .
  • Duisburg, nu het middelpunt van de Duitse ijzer-en staalindustrie, is al meer dan 1000 jaar een handelscentrum .


 

Deutsche Bahn exploiteert een grote verscheidenheid aan treinen op deze drukke route. Vracht van alle soorten, van auto's en auto-onderdelen tot steenkool en staal producten, banen hun weg door de complexe emplacementen en passeren grote en kleine steden, terwijl tienduizenden reizigers op en neer reizen met verschillende typen treinen.
Elke dag trekken krachtige elektrische locomotieven snelle goederentreinen, (spits)treinen vervoeren de reizigers over het S-Bahn grootstedelijke spoornet, snellere treinen vervoeren de reizigers over grotere afstanden over deze drukke route, en de slanke ICE3 treinen razen over speciale trajecten met snelheden van 300 km/h voorbij.

Of u nu een goederentrein, een InterCity trein, of de prestigieuze high-speed Inter City Express rijdt, dit drukste routes van de Europese dringt aan op strikte aandacht voor timing, seinen en goede bediening.

Het orginele artikel vind je op www.tsinsider.com (Engelse taal) (website bestaat niet meer).

Noot:
De ontwikkelaars hebben al erkend dat de voorseinen een verkeerd seinbeeld tonen. De voorseinen dienen gedoofd te zijn indien het hoofdsein stop toont.

Dit artikel is eerder op 26/10/2008 gepubliceerd.