Studio verantwoordelijk voor Flight Simulator en Train Simulator gesloten.
(gedeeltelijke vertaling van een artikel door Jason Ocampo, VS op 23 janauri 2009)

Microsoft heeft de sluiting van Aces Game Studio bevestigd, de interne ontwikkel studio die verantwoordelijk is voor Microsoft Flight Simulator. Flight Simulator is een van de oudste product lijnen. De sluiting is onderdeel van de eerste grote ontslag-golf in de geschiedenis van Microsoft, welke op donderdag 22 januari 2009 werd aangekondigd. Ongeveer 5000 werknemers van Microsoft zullen het bedrijf moeten verlaten; rond de 1400 werknemers zijn onmiddellijk ontslagen, terwijl de resterende banen in de komende 18 maanden zullen verdwijnen.

Betekent dit het einde van de Flight Simulator franchise? Volgens Kelda Rericha, Microsoft's Public Relations : "Men mag van ons verwachten dat we blijven investeren in het mogelijk maken van grote LIVE ervaringen voor Windows, maar wij hebben op dit moment niets specifiek aan te kondigen."

De aangekondigde Train Simulator 2 is ook in ontwikkeling bij Aces Studios, en tevens gebaseerd op het Flight Simulator platform. Direct gevolg van de getroffen maatregelen binnen Microsoft is dat de ontwikkelingen van Train Simulator 2 met onmiddelijke ingang zijn stilgelegd. De betrokken ontwikkelaars achten het niet uitgesloten dat het project ergens in de toekomst nog wordt hervat. Maar op dit moment lijkt de geschiedenis zich te herhalen: Train Simulator 2 zal er weer niet komen.

Dit artikel is eerder op 25/01/2009 gepubliceerd.