Van onze oude website zijn de artikelen over Post T Simulatie overgenomen. Alle linken zijn gecontroleerd (actueel per 04/02/2018). Sommige linken zijn aangepast. In de cursieve tekst staan de actuele toevoegingen op de tekst. Tevens staan in deze rubriek de teksten over de product demo's van de Post T Simulatie series van Signalsoft zoals deze te vinden waren in de downloadsectie op onze oude website.

Post T Multiplayer v3

Post T MultiPlayer is een computer programma dat gebruikt wordt om, via een netwerk, een Verkeersleidingspost te runnen met bijv. Post T Köln Hbf of Post T Gelsenkirchen.

Post T MultiPlayer v3 is geheel GRATIS.

Moet ik iemand kennen om te kunnen deelnemen?

Nee, hoor! U kunt Verkeersleidingsposten vinden via onze servers. U hoeft helemaal nergens lid van te zijn!

Wat heb ik nodig om te kunnen deelnemen?

* Post T MultiPlayer geinstalleerd op uw computer
* Gebruiksaanwijzing lezen! Om deel te kunnen nemen, moet je wel een beetje weten wat je doet!
* Skype (erg aanbevolen!)
* Breedband Internet connectie
* Iemand moet een Simulatie-Server hebben lopen als Verkeersleidingspost waaraan u kunt deelnemen (dit kunt u online zien).

De demo's van zijn te vinden op de website van Signalsoft.

Dit artikel is eerder op 17/10/2011 gepubliceerd.

Een demonstratie van de nieuwe Post T (Stellwerk) simulatie van Zentrallstellwerk  Köln Hbf.

Het betreft hier een zogenaamde "meekijk"-versie, waarbij u gedurende 30-40 minuten lang als het ware mee kunt kijken bij het afhandelen van treinverkeer rondom Köln Hbf

De demo's van zijn te vinden op de website van Signalsoft.

Dit artikel is eerder op 03/05/2011 gepubliceerd.

Post T Lodelo is een fictief seinhuis gebaseerd uitgerust met GRS-NX paneel zoals deze veelvuldig in Nederland voorkwamen.

Kenmerken:
- twee stations
- een volwaardige dienstregeling (meegeleverd in een PDF bestand)
- realistische simulatie van een GRS-NX type paneel
- geavanceerd communicatie paneel voor al uw telefoontjes
- zeer gedetaileerde rijeigenschappen van de treinen. Gedrag is afhankelijk van de seinbeelden langs de baan, het weer, zichtbaarheid net zoals in het echt
- uitgebreide mogelijkheden voor instellingen al de kans op buitendienststellingen, vertragingen, defecten, incidenten, wisselsmeerders, extra treinen, langere stops, weersinvloeden

denk niet dat dit een makkelijke simulatie is ... je kunt het jezelf erg moeilijk maken.

De demo's van zijn te vinden op de website van Signalsoft.

Dit artikel is eerder op 31/03/2011 gepubliceerd.

Stellwerk Kleinstadt is een volledig werkende Stellwerk simulatie gebaseerd op het Sp Dr S 60 seinhuissysteem.

Deze simulatie kan gebruikt worden om bekend te raken met de Sp Dr S 60 seinhuistableaus voordat met het grotere werk begonnen wordt.

De demo's van zijn te vinden op de website van Signalsoft.

Dit artikel is eerder op 31/03/2011 gepubliceerd.

Het complete NX bedieningstableau Arnhem is als eerste in de reeks ‘seinhuissimulaties’ uitgebracht door Signalsoft Rail Consultancy Ltd. (bekend van Arnhem EBP, Köln Hbf en Mathilde) in samenwerking met Sporenplan.nl.

De simulatie is gebaseerd op het emplacement en dienstregeling zoals deze in 1965 was. Het bedieningsgebied van Post T en tevens de simulatie omvat het emplacement Arnhem, halte Arnhem Velperpoort, aansluiting Velperbroek met raccordement van het chemie bedrijf ENKA en de enkelsporige IJsselbrug. Over deze enkelsporige brug loopt al het verkeer naar Duitse grens en Doetinchem (alles diesel!). Het enkelsporige gedeelte was tot 2 mei 1965 klassiek beveiligd vanaf Post T Westervoort maar is sindsdien overgenomen door Post T Arnhem en worden alle wissels en seinen bij de IJsselbrug vanaf Post T Arnhem bediend. Dit betekende voor Post T Arnhem meer overzicht, maar wel meer hoofdbrekens!

Zoals eerder gezegd is Post Westervoort bij de IJsselbrug wel ontdaan van klassieke beveiliging met de bijbehorende armseinen, Arnhem Goederen heeft in 1965 nog steeds klassieke beveiliging! Voordat een rijweg naar Arnhem Goederen ingesteld kan worden moet eerst toestemming gevraagd worden. Andersom wordt ook een trein aangemeld vanaf Arnhem Goederen als deze gereed staat voor vertrek en een rijweg richting het bediengebied van Post T Arnhem is ingesteld.

Op het bedieningstableau worden alle wisselstanden, treinen en seinen grafisch weergegeven zoals in de realiteit. Maar met alleen het oog komt een treindienstleider er niet. Rijdt een trein het bedieningsgebied binnen dan klinkt de aankondigingszoemer. Hierna wordt een rijweg ingesteld door de begin- en eindknop te drukken, beide met een originele geluid. Hierna zullen de wisselstandaanwijzers in de juiste volgorde omklappen: “tik tik tik tik”… ook dit zijn originele geluiden! Tot in het kleinste detail is alles nagebootst!

In deze demo versie zit een dienstregeling op woensdag van 09:30 tot 22:30. Er kunnen geen zaken worden opgeslagen en er zijn een aantal dingen niet beschikbaar.

Kenmerken:
- Simulatie Post T Arnhem 1965
- 77 pagina’s gebruiksaanwijzing (in PDF)
- Sporenstaat (Dienstregeling)
- Rangeerplan
- Locopstelplan
- Overzichtskaart Arnhem en omgeving
- Bovenleiding Schakelplan
- 9 instructie films, waar we als extra aanvulling op de handleiding laten zien hoe de bediening gaat

De demo's van zijn te vinden op de website van Signalsoft.

Dit artikel is eerder op 31/03/2011 gepubliceerd.