[Ingezonden]

Krap een week na het verschijnen van de Stellwerk simulaties van Remagen en Bonn-Bad Godesberg is er al weer een nieuwe Stellwerk Sp Dr S 60 simulatie verschenen.

Deze keer van het bescheiden Stellwerk Roisdorf

Stellwerk Roisdorf

Als u hier denkt „klein = makkelijk“, vergist zich danig! Het verantwoordelijkheidsgebied van Bonn-Bad Godesberg is ingebouwd in het dicht bevolkte stadgebied van Bonn. Ingeklemd tussen Bonn Hbf en Remagen heeft u uw handen vol met het op tijd vrij melden van de 5 overwegen met hele overwegbomen om de, met 160 km/h rijdende lange-afstandstreinen ongehinderd te laten passeren. Ook moet u de betrouwbare probleem-oplosser zijn voor uw buur-treindienstleiders. Als het bij uw collega’s krap wordt, wordt u gevraagd maar even de volgorde van de treinen te wijzigen om de punctualiteit van de treinen te verbeteren. Het seinhuis is uiterst geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het seinhuis Bonn-Bad Godesberg omvat de volgende stations: Bonn-Bad Godesberg Nord, Bonn-Bad Godesberg, Bonn-Mehlem en Neuer Weg. De mogelijkheid voor een stationsverbinding bestaat met het seinhuis Bonn Hbf (reeds verkrijgbaar) en met het seinhuis Remagen. De simulatie biedt daardoor een uiterst realistische weergave van het moeilijke werk op een duits Stellwerk.

Een gedetailleerd plaatje is hier beschikbaar: Deep Zoom beeld Roisdorf

Enige gegevens van Roisdorf:

  • 7 wissels
  • 26 seinen
  • 36 spoorsecties
  • 24 km totale spoorlengte
  • 38 rijwegen
  • 240 mozaiek-deeltjes
  • 118 knoppen
  • 2 overwegen, waarvan beide met hele overwegbomen
  • Kan verbonden worden met Stellwerk Bonn Hbf (reeds beschikbaar!)


Het seinhuis van Roisdorf maakt deel uit van het Project Rheingold, waarmee over verloop van tijd alle grote en kleine seinhuizen op de druk bereden Linke Rheinstrecke tussen Köln Hbf en Koblenz Hbf worden nagebouwd en aan elkaar kunnen worden geknoopt. De dienstregeling van het Project Rheingold is van het jaar 1996.

Documentatie op de Signalwiki is in het Nederlands. Documentatie als pdf is in het Duits. Programma is in het Nederlands.

Achtergrondinformatie: SignalWiki - Plaatselijke bekendheid in Roisdorf

Bundel "Alle beschikbare Duitse Posten"

Bevat 9 Stellwerk simulaties : Stellwerk Andernach, Stellwerk Bonn Hbf, Stellwerk Bonn-Bad Godesberg, Stellwerk Gelsenkirchen, Stellwerk Hürth-Kalscheuren, Stellwerk Remagen, Zentralstellwerk Braunschweig Hbf, Zentralstellwerk Köln Hbf en Stellwerk Roisdorf

Bundel "Project Rheingold "

Bevat 7 Stellwerk SP Dr S 60 simulaties : Stellwerk Andernach, Stellwerk Bonn Hbf, Stellwerk Bonn-Bad Godesberg, Stellwerk Hürth-Kalscheuren, Stellwerk Remagen, Stellwerk Roisdorf en Zentralstellwerk Köln Hbf

"Bundel Nederland"

Bevat 3 NX Simulaties : Post T Arnhem: 1965, Post T Hengelo 2000 en Post T Amsterdam CS

Prijs informatie:

Roisdorf : 14,99 Euro
Voor de prijzen van de diverse bundels kijkt u op de webshop van Signalsoft.

Eerder gepubliceerde en bovengenoemde producten zijn verkrijgbaar via de webshop van Signalsoft.

Voor meer informatie zie : SignalSoft Support Forum

Dit artikel is eerder op 02/11/2011 gepubliceerd.