Op het einde van 2022 heeft Dovetail Games (DTG) onverwacht een artikel gepubliceerd waarin ze ons een kijkje gunnen in de ideeën voor de toekomst van hun treinsimulatieprogramma Train Simulator Classic (TSC).

In de vorm van een interview geeft Senior Producer Steve Dark zijn visie op de komende ontwikkelingen van TSC. Hij geeft aan dat hij voordat hij bij DTG ging werken al met de voorlopers van TSC speelde en er ook aanpassingen in maakte.

Samengevat zien de komende ontwikkelingen er zo uit:

 • DTG geeft aan dat TSC breder is dan alleen de content die ze zelf maken. Dankzij ontwikkelaars als Armstrong Powerhouse, ChrisTrains, Just Trains,
  ATS, Aerosoft and High Iron Simulations is een gehele omgeving ontstaan waarin veel gebruikers hun creativiteit in kwijt kunnen.
 • DTG is van plan TSC stabieler te maken door het opschonen en optimaliseren van de onderliggende programmacode.
 • Ook zijn ze van plan om de meldingen uit het programma uit te breiden van de ene algemene foutmelding, “OUT OF MEMORY” zoals we die nu zien, naar een systeem met meldingen waaraan je kan zien waar en waarom iets fout is gegaan in het programma.
 • Daarnaast wil DTG de werking van TSC zo aanpassen dat het programma beter om kan gaan met de techniek van de huidige PC’s. Dit zou kunnen betekenen dat de 32bits versie van TSC wordt afgestoten.
 • Omdat de levensduur van TSC wordt verlengd denkt DTG na de gebruikers meer mogelijkheden te geven hun add-ons te beheren bijvoorbeeld door het opdelen van de content in categorieën.
 • Voor het gebruikersmenu van TSC gebruikt DTG het programma Scaleform van Autodesk. Dit programma wordt door Autodesk niet meer verder ontwikkeld. DTG gaat dus op zoek naar een andere manier om de gebruikersinterface in te richten. Ze denken daarbij aan een web-georiënteerde omgeving.
 • Tot slot gaat DTG onderzoeken of het mogelijk is de ondersteuning voor de ‘oude’ DirectX 9 grafische omgeving van Microsoft te vervangen door de modernere DirectX 12 versie.

DTG is al bezig met het optimaliseren van de programmacode van TSC en verwacht over een aantal maanden updates voor het programma te kunnen uitbrengen.

Bron: Dovetail Games
Link naar het originele Engelstalige artikel.

logo ts2021Vertaling Train Simulator Classic versie 72.3b.

De HCC!trainsim presenteert een bijgewerkte Nederlandse vertaling voor het basis-programma van Train Simulator Classic (TSC). Met dank aan Theo Evers voor de oorspronkelijke Nederlandse vertaling.

Deze versie 72.3b is bijgewerkt naar aanleiding van de de overgang van TS2022 naar TSC op 21 april 2022.

Dovetail Games (DTG) voorziet niet in de mogelijkheid een Nederlands taalbestand te gebruiken in TSC, maar via een omweg is de vertaling toch werkend te krijgen. Lees hiervoor de meegeleverde tekst in het bestand NL LAN vertaling TSC V72_3b.pdf goed door.

Met deze vertaling verander je de Train Simulator Classic interface (grotendeels) in een Nederlandse versie.

De nieuwe versie van de vertaling is te downloaden op deze plek van onze website: archive Nederlandse vertaling basis-programma Train Simulator Classic (versie 72.3b) (147 KB)

Dit artikel is op 7 mei 2022 bijgewerkt met actuele informatie.

Dovetail Games (DTG) heeft op 21 april 2022 een nieuwe versie van hun Railworks reeks onder de naam Train Simulator Classic uitgebracht.

Iedereen die een bestaande versie van Train Simulator in bezit heeft krijgt, wanneer men Steam opstart, vanaf 21 april 2022 automatisch de basisonderdelen van deze nieuwe versie geïnstalleerd. DTG geeft aan dat ze met Train Simulator Classic 12 jaar Train Simulator willen vieren met een meer klassiek uiterlijk en een nieuwe naam voor hun treinsim. Train Simulator 2022 wordt dus Train Simulator Classic.

Aan het programma zelf verandert niets, er zijn geen inhoudelijke updates. Wel zijn de taal bestanden aangepast, zodat bij de update onze Nederlandse vertaling wordt vervangen door de Engelse versie. Om deze versie van Train Simulator weer in het Nederlands te krijgen volg de aanwijzingen die bij onze vertaling staat. We gaan onderzoeken welke de veranderingen zijn en zullen een nieuwe vertaling gaan voorbereiden.

TSC 02

Zoals elke keer worden andere trajecten de basis routes in TS20xx. Deze routes worden voor bestaande gebruikers van TS2022 niet meegeleverd bij de update. Zij dienen apart te worden gekocht!

Het betreft in de standaard versie van TS Classic de volgende trajecten:

 • Bahnstrecke Riesa - Dresden Route Add-On inclusief de Bahnstrecke Leipzig - Riesa Route Extension Add-On ;
 • WCML South: London Euston - Birmingham Route Add-On;
 • Tehachapi Pass: Mojave - Bakersfield Route Add-On.

[24/04] Voorlopig houden we in de menu's en secties van deze website nog de naam Train Simulator 2022 en de afkorting TS2022 of TS20xx aan.

Een overzicht van de systeemeisen voor TS Classic staat het onderdeel  'Treinsims', 'Veel gestelde vragen' op deze website.

Meer informatie is te vinden op  De website van Dovetail Games

Bron en afbeelding: Dovetail Games

Dit artikel wordt eventueel nog aangevuld en is op 24 april 2022 bijgewerkt met actuele informatie.

logo ts2021Vertaling Train Simulator 2022 versie 71.9a.

De HCC!trainsim presenteert een bijgewerkte Nederlandse vertaling voor het basis-programma van Train Simulator 2022 (TS2022). Met dank aan Theo Evers voor de oorspronkelijke Nederlandse vertaling.

Deze versie 71.9a is bijgewerkt naar aanleiding van de de overgang van TS2021 naar TS2022 op 30 september 2021.

Dovetail Games (DTG) voorziet niet in de mogelijkheid een Nederlands taalbestand te gebruiken in TS2022, maar via een omweg is de vertaling toch werkend te krijgen. Lees hiervoor de meegeleverde tekst in het bestand NL LAN vertaling TS2022 V71_9a.pdf goed door.

Met deze vertaling verander je de Train Simulator 2022 interface (grotendeels) in een Nederlandse versie.

De nieuwe versie van de vertaling is te downloaden op deze plek van onze website: archive Nederlandse vertaling basis-programma Train Simulator 2022 (versie 71.9a) (148 KB)

Dit artikel is op 26 oktober 2021 bijgewerkt met actuele informatie.

Dovetail Games (DTG) heeft op 30 september 2021 een nieuwe versie van hun Railworks reeks onder de naam Train Simulator 2022 (TS2022) uitgebracht.

Iedereen die een bestaande versie van Train Simulator in bezit heeft krijgt, wanneer men Steam opstart, vanaf 30 september 2021 automatisch de basisonderdelen van de nieuwe versie TS2022 geïnstalleerd. Deze keer één gemelde verandering: de startoptie -fastload is definitief toegevoegd aan het programma. Daarnaast zijn de eerder uitgebrachte routes die nu in de TS2022 bundel zitten verbeterd.

Zoals elke keer worden andere trajecten de basis routes in TS20xx. Deze routes worden voor bestaande gebruikers van TS2021 niet meegeleverd bij de update. Zij dienen apart (als TS2022 bundel) te worden gekocht!

TS2022 01

Het betreft in de standaard versie van TS2022 de volgende trajecten:

 • Frankfurt – Koblenz Route Add-On;
 • Birmingham Cross City Line: Lichfield - Bromsgrove & Redditch Route Add-On;
 • Northeast Corridor: Washington DC – Baltimore Route Add-On.

In de Deluxe versie van TS2022 nog een nieuw traject:

 • Bahnstrecke Strasbourg – Karlsruhe Route Add-On.

TS2022 02

Het European Loco & Asset Pack (ELAP) is ook onderdeel van Deluxe versie van TS2022.

Een overzicht van de systeemeisen voor TS2022 staat het onderdeel  'Treinsims', 'Veel gestelde vragen' op deze website.

Meer informatie is te vinden op  De website van Dovetail Games

Bron en afbeeldingen: Dovetail Games

Dit artikel wordt eventueel nog aangevuld en is op 1 november 2021 bijgewerkt met actuele informatie.