logo ts2019Dovetail Games (DTG) heeft een update uitgebracht voor Train Simulator 2021.

Op 2 maart 2021 is het versienummer v71.5a geworden.

De veranderingen betreffen:

  • Toevoegen van de startoptie -fastload.

De taalbestanden zijn niet gewijzigd. Dus de Nederlandse vertaling van de HCC!trainsim versie 70.8e blijft de actuele vertaling.

In dit artikel ook een beetje achtergrond informatie. Meestal zijn de updates cosmetisch, echter deze keer is er een nieuwe startoptie toegevoegd aan TS2021. DTG heeft het inlezen van de bestanden uit de zogenaamde ap-pakketten behoorlijk weten te versnellen. Alle content, zoals routes, treinen, en huisje-boompje-beestje, worden door DTG ingepakt in verzamelbestanden met de extensie .ap. Voor de route Academie zijn dat de bestanden AcademyAssets.ap voor de assets en MainContent.ap voor de route. DTG geeft aan dat ze deze nieuwe functie voorlopig alleen als facultatieve startoptie aanbieden.

Met het toevoegen van de startoptie -fastload aan de snelkoppeling van TS2021 of via de eigenschappen van TS2021 in de Steam-bibliotheek is de snellaad functie te activeren. De uitleg hoe je de snelkoppeling kunt aanpassen staat in het ‘Veelgestelde vragen’ onderdeel op deze website.

De snelheidswinst bij het laden van routes en scenario’s in TS2021 zul je vooral merken bij routes van DTG zelf. Bij het gebruik van routes waar veel content van derden in verwerkt is zul je minder voordeel halen omdat die content vaak niet ingepakt is in het .ap-formaat. De schrijver heeft een testje gedaan met een scenario uit de route Neurenberg – Regensburg: laadtijd zonder snelladen was 77 seconden, met snelladen 12 seconden. De snelheidswinst met een scenario in de freewareroute ‘Krammerdijks Deltaland’ was veel minder, van 37 naar 29 seconden.

Bron: Dovetail Games (link naar de originele tekst).