Dovetail Games (DTG) heeft op 21 april 2022 een nieuwe versie van hun Railworks reeks onder de naam Train Simulator Classic uitgebracht.

Iedereen die een bestaande versie van Train Simulator in bezit heeft krijgt, wanneer men Steam opstart, vanaf 21 april 2022 automatisch de basisonderdelen van deze nieuwe versie geïnstalleerd. DTG geeft aan dat ze met Train Simulator Classic 12 jaar Train Simulator willen vieren met een meer klassiek uiterlijk en een nieuwe naam voor hun treinsim. Train Simulator 2022 wordt dus Train Simulator Classic.

Aan het programma zelf verandert niets, er zijn geen inhoudelijke updates. Wel zijn de taal bestanden aangepast, zodat bij de update onze Nederlandse vertaling wordt vervangen door de Engelse versie. Om deze versie van Train Simulator weer in het Nederlands te krijgen volg de aanwijzingen die bij onze vertaling staat. We gaan onderzoeken welke de veranderingen zijn en zullen een nieuwe vertaling gaan voorbereiden.

TSC 02

Zoals elke keer worden andere trajecten de basis routes in TS20xx. Deze routes worden voor bestaande gebruikers van TS2022 niet meegeleverd bij de update. Zij dienen apart te worden gekocht!

Het betreft in de standaard versie van TS Classic de volgende trajecten:

  • Bahnstrecke Riesa - Dresden Route Add-On inclusief de Bahnstrecke Leipzig - Riesa Route Extension Add-On ;
  • WCML South: London Euston - Birmingham Route Add-On;
  • Tehachapi Pass: Mojave - Bakersfield Route Add-On.

[24/04] Voorlopig houden we in de menu's en secties van deze website nog de naam Train Simulator 2022 en de afkorting TS2022 of TS20xx aan.

Een overzicht van de systeemeisen voor TS Classic staat het onderdeel  'Treinsims', 'Veel gestelde vragen' op deze website.

Meer informatie is te vinden op  De website van Dovetail Games

Bron en afbeelding: Dovetail Games

Dit artikel wordt eventueel nog aangevuld en is op 24 april 2022 bijgewerkt met actuele informatie.