Tutorails sporen leggen
Rail Simulator Development Ltd heeft op haar website railsimulator.com een zestal tutorials geplaatst over het leggen van sporen.

Poll voor nieuwe Europese route
Daarnaast is op deze website ook een poll geplaatst met de vraag voor welk ander Europees land, anders dan Groot-Britannië en Duitsland, een route gebouwd zou "moeten" worden. Men dient geregistreerd te zijn bij de website van Rail Simulator om te kunnen stemmen. Het is overigens niet duidelijk wat men met de uitslag van deze poll gaat doen.

Frequently Asked Questions
In de Support sectie van de Rail Simulator website wordt regelmatig een nieuwe versie van de zogenaamde FAQ (Frequently Asked Questions ofwel Veel Gestelde Vragen) geplaatst. Hierin niet alleen tips maar ook melding van bugs in het pakket Rail Simulator. Een aanzienlijke hoeveelheid van deze FAQ's zijn inmiddels voor u vertaald en in de Rail Simulator FAQ op onze website terug te vinden.

Tools
Op maandag 12 november zal als alles meezit de zogenaamde Development Tools beschikbaar komen. Deze zullen te downloaden zijn vanaf de officiële Rail Simulator website. Naast deze tools zal er ook de nodige technische documentatie beschikbaar komen.
Dat de community zit te springen om deze ontwikkel tools is al geruime tijd duidelijk. Ondertussen is er al een tool beschikbaar die gebruikt kan worden om het reeds bestaande materieel te reskinnen. Het gaat hier om de zogenaamde RSBinTool. Het feit dat er her en der al de nodige re-skins opduiden is een bewijs dat er al volop gebruik gemaakt wordt van deze tool.

Rail Simulator is ontwikkeld door Rail Simulator Development Ltd .

Dit artikel is eerder op 11/11/2007 gepubliceerd.