RSDL kondigt een nieuwste Officiële add-on aan voor Rail Simulator: The Isle of Wight route.
Deze add-on bestaat uit de Island Line en de Isle of Wight Steam Railway, gelegen aan de oostelijke kant van het eiland Wight (Isle of Wight) vlak voor de kust van Zuid-Engeland.

De Island Line loopt tussen Ryde Pier Head en Shanklin en is 8,5 km lang. Het materieel dat gebruikt wordt zijn ex-London Underground treinen.

De lijn , aanvankelijk de Isle of Wight Railway genaamd, werd geopend in 1864 en het duurde niet lang voordat een uitgebreid netwerk verwezenlijkt werd over het gehele eiland. In 1921 werd het onderdeel van de Southern Railway. Met de privatisering van de Britse spoorwegen in 1996 en ging de lijn verder onder naam "Island Line". Ondanks zijn isolement heeft deze spoorlijn heeft tal van saneringen van het Britse spoorwegnet overleefd. En tot op de dag van vandaag is het nog steeds een populaire attractie voor toeristen, alsmede een vitale vervoersschakel naar het vasteland.

Als onderdeel van een steeds maar groeiende belangstelling voor het spoor-behoud, is er op het eiland Wight ook een spoorlijn met louter stoomtractie. Deze lijn takt aan op de Island Line te Smallbrook Junction. Deze lijn strekt zich uit over 5,5 kilometer met historische spoorbeddingen welke door vrijwilligers en enthousiastelingen is hersteld. Op de lijn opereert uitsluitend van het eiland afkomstig gereviseerd materieel dat lang geleden buiten dienst werd gesteld.

Ander nieuws
Het Class 66 uitbreidingspakket van RSDL zal bestaan uit zes van deze machtige machines. Gebruikers kunnen hiermee een reeks van treinoperaties in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland ervaren. Vermoedelijke verschijningsdatum is eind mei.
 
Upgrade Mk2 is bijna voltooid.
Enige bijzonderheden uit deze upgrade:
- "Approach control" voor uiteenlopende en convergerende paden
- Armseinen welke standaard Stop tonen
Daarnaast diverse verbeteringen voor het debuggen van content, multi-monitor ondersteuning en een groter aanbod van schermresoluties.

Een volledig overzicht van nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen zullen op een later tijdstip worden aangekondigd. 

Nieuwe gratis downloads
Nu te downloaden vanaf de Railsimulator website: vier gloednieuwe Free Roam scenario's voor de Oxford naar Paddington en Bad tot Templecombe routes.

Bron en afbeelding : www.railsimulator.com

Dit artikel is eerder op 27/05/2008 gepubliceerd.