Positief nieuws uit de hoek van Rail Simulator.
Rail Simulator Development Ltd (RSDL) heeft vandaag het volgende persbericht uitgegeven

(Vrije vertaling)

Mijn waardering voor iedereen die (geduldig) heeft gewacht op de beloofde aankondigingen betreffende Rail Simulator. Deze korte mededeling geeft een overzicht van de hoofdpunten van onze strategie - we zullen de details hiervan in de komende weken mededelen.

In de afgelopen paar maanden hebben we plannen gemaakt voor de toekomst van Rail Simulator en als onderdeel van dat proces hebben we uw feedback geanalyseerd en onze positie in deze concurrerende markt beoordeeld. Op basis van deze analyse, ben ik blij te kunnen aankondigen dat we Rail Simulator 2: RailWorks (werktitel) in juni 2009 zullen uitbrengen.

RailWorks zal een nieuwe benadering van simulatie zijn. In plaats van een product, zullen wij proberen om u een platform aan te bieden waarmee je virtuele spoorwegen kunt bouwen en berijden. We zullen dit platform de komende maanden en jaren ondersteunen en ontwikkelen, door het toevoegen van nieuwe mogelijkheden aan de simulatie omgeving. Tevens zullen we de focus leggen op een aantal onderdelen waarmee u elementen uit uw eigen virtuele wereld kan delen of verhandelen met andere gebruikers.

In tegenstelling tot Rail Simulator, omvat RailWorks alle tools die eerder als aparte download werden aangeboden. Bovendien, voor degenen onder u die online zijn, we zijn ook van plan om gebruik te maken van Valve's Steam technologie om het proces van ondersteuning en verbetering van het product te vereenvoudigen.

Geen zorgen: we hebben er hard aan gewerkt om te zorgen voor backwards compatibiliteit van content gemaakt voor Rail Simulator dit zal ook een belangrijke prioriteit blijven.

Er zal een (1) "wereldwijde" versie van RailWorks verschijnen welke verbeterde versies van alle routes die momenteel in de Europese en Noord-Amerikaanse versie van Rail Simulator zijn ingesloten. Daarnaast zullen er nieuwe routes en nieuwe locomotieven met nieuwe scenario's en aanzienlijke grafische verbeteringen zijn. Ik wil niet te veel zeggen over de nieuwe routes nu, anders dan dat dit een Noord-Amerikaanse, een Europese en een Britse route zal zijn. Deze zijn in een ver gevorderd stadium en zien er zeer indrukwekkend uit. Ik ben ervan overtuigd dat u ervan zult gaan genieten.

Met de lancering van het platform RailWorks blijven willen we onze lange-termijn inzet en verbondenheid met de spoor simulatie gemeenschap aantonen. We hebben geluisterd naar uw feedback en creëerde RailWorks om beter te voldoen aan uw behoeften.

Dus, samengevat: Alle waardering voor uw geduld! De afgelopen paar maanden zijn we druk geweest met de herstructurering van ons bedrijf, herzien van onze product introductie als gevolg van de gewijzigde situatie op de markt en het realiseren van nieuwe distributie kanalen voor het product. Rail Simulator 2: RailWorks wordt een platform voor al onze klanten met een spannende hoeveelheid aan nieuwe content en functies.

Iedereen bij RSDL blijft zich inzetten voor deze hobby en voor de toekomst willen we met velen van u blijven samwerken om dit een nog beter product te maken . In de komende weken zullen we u meer vertellen over:

  • De nieuwe routes
  • De nieuwe locomotieven
  • De nieuwe distributiekanalen
  • Ons gereorganiseerde bedrijf  (maar maak je geen zorgen, Derek en de jongens zullen nog steeds koekjes nodig hebben, dus laat de leveringen komen!)
  • De verbeteringen die we hebben gemaakt
  • De nieuwe functies voor het delen van content

Tim Gatland - Directeur RSDL

Kijk voor meer informatie op de Rail Simulator website .

Dit artikel is eerder op 27/03/2009 gepubliceerd.