Meer informatie naar aanleiding van de aankondiging van Rail Simulator 2: Railworks.

(Vrije vertaling)

in het volgende interview geeft Tim Gatland (directeur RDSL) antwoorden op een aantal veelgestelde vragen naar aanleiding van de aankondiging van Rail Simulator 2: RailWorks.
  
Wat zijn de belangrijkste redenen voor het vrijgeven van Rail Simulator 2: RailWorks?

De belangrijkste redenen voor het uitbrengen van RailWorks zijn:
- Het verstrekken van een gemeenschappelijk platform voor gebruikers over de hele wereld
- Om een betere controle op de distributie van het product
- Om een krachtig systeem voor upgrades, het onderhoud en de extra functies in de toekomst.

Welke routes en treinen zullen worden aangeboden in RailWorks?

De bestaande vijf routes: Bad-Templecombe, Oxford-Paddington, York Newcastle, Hagen-Siegen en Barstow-San Bernardino. De Hagen-Siegen route is ingrijpend herzien en merkbare verbeteringen in de andere routes.

Nieuwe routes zijn gebaseerd in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. We hebben een andere aanpak met deze routes en ons echt gericht op het creëren van omgevingen met leuke activiteiten, om aan te tonen wat mogelijk is met Rail Simulator. We denken dat men het echt leuk zal vinden.

Rollend materieel:
ES44AC
SD40-2
Black 5 4-6-0
SDJR 7F 2-8-0
IC125 High Speed Train
Class 166 DMU
Class 47
Class 55 Deltic
DB BR101
DB BR294
NIEUW Class 37
NIEUW Europese locomotief
NIEUW Noord-Amerikaanse locomotief

Er zal ook een groot aantal nieuwe scenario's voor alle meegeleverde routes.

Zullen add-ons voor Rail Simulator compatibel zijn met Rail Simulator 2: RailWorks?

Gegeven de hoeveelheid objecten RSDL heeft gebouwd voor Rail Simulator, zouden we wel gek zijn als we compatibiliteit niet bovenaan op onze agenda zouden plaatsen. Dus, ondanks dat het altijd moeilijk is om te garanderen dat er geen compatibiliteitsproblemen zullen zijn, we hebben we er heel hard aan gewerkt om alle mogelijke problemen te beperken.

Ik kan Rail Simulator niet in de winkels vinden, zal ik RailWorks wel in de winkel kunnen krijgen ?

We begrijpen dergelijke frustraties en dit is een van onze belangrijkste drijfveren voor veranderingen in de distributie strategie voor RailWorks. We hebben al aangekondigd dat het onze bedoeling is om digitaal te distribueren via Steam en we zullen binnenkort onze fysieke media distributie partners aankondigen .

Is Electronic Arts wederom de uitgever?

We zijn in de laatste fasen van de selectie van uitgeverij partners. Het is mogelijk dat zij in een aantal specifieke gebieden distribueren, maar het is onwaarschijnlijk dat zij wereldwijd zullen verspreiden op de manier waarop zij dit voor de huidige versie van Rail Simulator doen.

Ik kan me 3D Studio Max niet veroorloven. Wordt hier een oplossing voor gevonden voor RailWorks?

Wij erkennen dat de tools die we gebruiken bij RSDL, zoals 3D Studio Max, erg duur zijn en te complex voor niet-professionele gebruikers.

Wij werken nauw samen met andere partijen om ondersteuning voor integratie met andere tools te verbeteren, welke toegankelijker en ook minder duur zijn. Meer informatie hierover zal binnenkort beschikbaar zijn. We hebben ook aandacht besteed aan de interactie met 3D Studio Max hetgeen resulteert in betere visuele effecten in RailWorks.

Echter, het toegenomen grafische realisme dat mogelijk is in Rail Simulator betekent dat er meer expertise nodig is om content te maken, dus we blijven zoeken naar manieren om dit proces te vergemakkelijken door middel van handleidingen en documentatie.

Zal ik weer £ 30.00 moeten uitgeven voor een nieuw exemplaar van RailWorks?

Hoewel we nog steeds bezig zijn met het bepalen de tarieven voor RailWorks, zullen we bestaande gebruikers van Rail Simulator de gelegenheid geven om Railworks voor een zeer bescheiden prijs aan te schaffen.

Zal RSDL patches en upgrades voor Rail Simulator blijven aanbieden nadat RailWorks is uitgegeven?

We zijn ervan overtuigd dat huidige Rail Simulator gebruikers zullen migreren naar RailWorks en dus de noodzaak voor verdere patches aan het oude product ontbreekt. We willen onze inspanningen niet splitsen in de ondersteuning van RailWorks EN Rail Simulator.

Ik wil geen gebruik maken van Steam. Is dit verplicht voor RailWorks?

Steam wordt veel gebruikt en aanvaard door een groot aantal pc-gebruikers. Echter, het is mogelijk het product te gebruiken zonder deze faciliteit (dus: als je Steam niet wilt gebruiken). Het zal voor ons moeilijker worden om updates beschikbaar te stellen en dus je zal waarschijnlijk achterlopen in het ontvangen van fixes en verbeteringen, maar we zullen een alternatieve manier aanbieden indien dit nodig blijkt te zijn.

Wat gaat RSDL doen na RailWorks?

We zien de introductie van RailWorks als een springplank voor de verdere ontwikkeling van het Rail Simulator productassortiment. Uiteraard willen we meer en betere content voor die regio's die we nu nog niet dekken. Ook willen wij profiteren van een aantal van de technische mogelijkheden welke beschikbaar zijn op PC's en in netwerken, om nieuwe gameplay en samenwerkings functionaliteit te bieden. We hebben een heel scala aan nieuwe ideeën voor het product - RailWorks biedt ons een omgeving om deze doelen te bereiken op een opbouwende manier.

Tim Gatland - Directeur RSDL

Kijk voor meer informatie op de Rail Simulator website .

Dit artikel is eerder op 04/04/2009 gepubliceerd.