Route Building Challenge

Op het UKTrainSim heeft een zogenaamde Route Building Challenge plaatsgevonden. Het doel van deze Challenge was het in één week creëren van een korte route die diende te voldoen aan een beperkt aantal eisen. De voornaamste eis was wel dat route uitsluitend de default assets van RailWorks gebruikt mocht worden voor de scenery en scenarios.

De Challenge werd gehouden van 13 november tot en met 20 november 2009. Zowel minder ervaren als ervaren route bouwers hebben aan deze Challenge meegedaan.
De deelnemers hebben hun werk ingeleverd, nu mogen de twee jury's van UKTrainSim en RailSimulator.com aan de slag om de inzendingen te beoordelen en te belonen. De winnende route bouwer(s) zijn aardige prijzen in het vooruitzicht gesteld. Voor meer informatie over deze Challenge zie het UKTrainSim forum (http://forums.uktrainsim.com/viewforum.php?f=321)

RW Decal tool

Een ogenschijnlijk krachtige tool kwam vlak voor bovengenoemde Challenge beschikbaar.
Het gaat hier om de zogenaamde RW Decal tool waarmee zeer eenvoudig zogenaamde decals gegenereerd kunnen worden met behulp van Google Earth.
De gegeneerde decals zijn uit Google Earth geimporteerde luchtfoto's welke als grondplaten in de te bouwen route kunnen worden neergelegd.
Afgaande op de enthousiaste reacties van menig gebruiker is dat het geheel zeer nauwkeurig, snel en eenvoudig werkt.
Het lijkt in ieder geval een zeer doeltreffend hulpmiddel te zijn bij het bouwen van realistische routes.

De RW Decal tool is donation-ware. Niet geregistreerde versie hebben beperkingen in de functionaliteit.

Meer informatie op : http://www.rwdecal.co.uk/

Dit artikel is eerder op 24/11/2009 gepubliceerd.