Altenburg to Wildau route

Een freeware route met eigen objecten gebouwd door Siegfried Derks uit het noorden van ons land zal in het weekeinde van 23/24 januari verschijnen. Siegfried is geruime tijd bezig geweest met deze fictieve route gesitueerd in Duitsland, met een sterke lokale sfeer.
De screenshots op zijn blog over deze route tonen met hoeveel oog voor detail dit alles tot stand gekomen is. Één van de bijzondere kenmerken zijn de diverse scenes rondom opgeheven spoorlijnen. Deze taferelen zijn her en der langs de route te vinden. Dit maakt de route niet alleen interessant om met een trein te rijden, maar ook om eens met de camera langs de route te bewegen en deze details te bekijken.

In eerste instantie zal de route alleen bij www.rail-sim.de te downloaden zijn.
De door Siegfried Derks gebouwde objecten zullen later als download worden aangeboden.

Meer informatie op http://sad-railworks.blogspot.com
Afbeelding afkomstig van dezelfde blog.


Scenario Editor

Over enkele weken zal de Scenario Editor worden toegevoegd aan de set tools welke reeds standaard bij RailWorks inbegrepen zijn, zoals bijvoorbeeld de World Editor.

Deze tool lijkt een veelbelovende aanvulling te zijn aangezien het maken van scenario's met de huidige tools een lastige klus is. Behalve de screenshots en wat informatie van beta-testers is er geen gedetaileerde informatie beschikbaar over deze Scenario Editor

Bron en afbeelding: http://railsimulator.blogspot.com (link niet meer actueel)

Payware content (Steam DLC)

De ontwikkeling van locomotieven, treinstellen en wagons komt deze meer op stoom.
Op het gebied van Payware, met in het bijzonder datgene wat via het Steam DLC wordt aangeboden, lijken de zaken ook steeds sneller te gaan. Niet alleen RailSimulator.com maar ook andere commerciele partijen bieden inmiddels payware content aan via het Steam DLC.

Een paar voorbeelden hiervan zijn:
Class 380 (Totalize Media)
Norfolk Southern Ballast Hopper
High-hood SD40-2 in Norfolk Southern liverei

Bron: http://railsimulator.blogspot.com (link niet meer actueel)

Freeware content van het RWItalia team

In Italië wordt er ook driftig ontwikkelt voor, zowel op het gebied van rollend materieel als op objecten gebied. Een tweetal bouwers, Pasquale Nicolardi en Giovanni Grasso, hebben inmiddels de locomotieven naar Italiaans voorbeeld gebouwd. En waar mogelijk, zijn deze bouwers ook de grens overgestoken. Hierdoor zijn naar Duits voorbeeld recent de volgende locomotieven als freeware beschikbaar gekomen:


BR185 TRAXX2 in vier livereien


BR146 DB Deutsche Bahn TRAXX2

Bron en afbeeldingen http://www.amicitreni.net

en verder...

.. begint de RailWorks community steeds meer te groeien. Voorgaande is bij lange na geen volledig overzicht van datgene wat er momenteel in ontwikkeling is en uitgegeven wordt voor RailWorks. De eindgebruiker krijgt hierdoor steeds meer content tot zijn beschikking, waardoor het pakket steeds interessanter wordt.

Dit artikel is eerder op 20/01/2010 gepubliceerd.