RailSimulator.com kondigt de "opvolger" van haar huidige product RailWorks aan: RailWorks 2 Train Simulator.

Deze opvolger is gratis voor de bezitters van RailWorks, en zal van maandag 18 oktober via Steam verspreid worden.
Het bericht zoals uitgegeven via de RailSimulator.com nieuwsbrief respectievelijk website is hieronder vrij vertaald.

[Vrije vertaling]
RailWorks2 Train Simulator verschijnt op maandag 18 oktober! Het biedt een hele reeks verbeteringen en innovaties om RailWorks - en trein simulatie - naar een volgende niveau te brengen, en het beste van alles, RW2TS is helemaal GRATIS voor iedereen die reeds in het bezit is van RailWorks ...

RW2TS zal de grootste sprong voorwaarts voor het trein simulatoren zijn. Hierbij wordt  een scala aan nieuwe functies geboden die RW2TS meer toegankelijk maakt voor nieuwkomers. Daarnaast zijn er verbeteringen en extra functies om betere speelbaarheid en realisme te leveren voor de ervaren gebruikers.

RW2TS heeft duidelijkere optie schermen en maakt het makkelijker om te kiezen welke treinen je wilt besturen welke of routes je wilt rijden. RW2TS bevat een aantal tutorials om gebruikers te helpen het meeste uit hun rijtijd te halen (primair gericht op diegene die onbekend zijn met het spel).

Nieuwe gebruikers vinden het leren rijden met locomotieven een veel eenvoudiger proces vinden door het gebruik van RS Cab Control ®, de nieuwe bestuurders interface in RW2TS. Deze interface biedt een eenvoudige, intuïtieve bediening met behulp van de muis en geeft rij-informatie en waarschuwingen. RS Cab Control ® biedt volledige controle over de locomotief, maar kan uitgeschakeld worden voor degenen die liever de realistische, geanimeerde loc bedieningen zoals in de echte locomotieven willen gebruiken. RS Cab Control ® biedt ook nieuwe faciliteiten die een beroep op ervaren bestuurders, zoals klikbare knoppen om de camera positie te wijzigen, een click-to-shoot screenshot-knop, en een bewegend display waarin gewaarschuwd wordt voor naderen van maximumsnelheden en seinen.

Het RS Career System ® is verder ontwikkeld, met verbeteringen op veel gebieden, waaronder het bestuurder informatie scherm, en er worden nog veel meer RS Career System ® scenario's opgenomen in het spel. In RW2TS zullen ook afzonderlijke ranglijsten geintroduceerd worden voor specifieke doelen binnen een scenario, zoals bijvoorbeeld de gereden afstand en het succesvol voltooien van scenario's. Ook de resultaten behaald met een bepaald type locomotief en de totale scenario scores, en nog veel meer, hoort bij deze uitbreiding.

RW2TS biedt nu werkende overwegen die reageren op het naderen van treinen.

De innovaties en functies die in RW2TS geïntroduceerd worden, zullen de gebruikerservaring verrijken en vergroten het realisme van de simulatie meer dan ooit tevoren. Van het selecteren van een locomotief tot aan het voltooien van het moeilijkste scenario's, RW2TS is een enorme sprong voorwaarts voor de trein sim fans overal ter wereld. RailWorks 2 Train Simulator zal op 18 oktober voor bestaande RailWorks gebruikers geheel GRATIS beschikbaar komen. Voor de nieuwkomers is RW2TS vanaf die dag te kopen via Steam.

De komende dagen zal er meer informatie en technische zaken gegeven worden voor mensen die vragen hebben over de upgrade.

Dit artikel is eerder op 12/10/2010 gepubliceerd.