Op donderdag 12 juli 2011 heeft Railsimulator.com RailWork 3: Train Simulator 2012 aangekondigd. De geplande verschijningsdatum van de opvolger van RailWorks 2 is in september 2011.

De huidige bezitters van RailWorks 2 hoeven niet bang te zijn opnieuw de portemonnee te moeten trekken. Net als bij het verschijnen van RailWorks 2 als opvolger van RailWorks (1), zal ook RailWorks 3 geheel automatisch op de computer van de RailWorks 2 bezitter belanden. Dit gebeurd uiteraard via het update-systeem van Steam.

Een van de grootste wijzigingen zal zijn dat de simulatie gebruik gaat maken van TSX game engine®. Op grafisch dan wel visueel vlak zullen er een grote stappen vooruit gemaakt gaan worden.
Superelevation - ofwel verkanting - in de bochten zal ook een nieuwe opvallende mogelijkheid  zijn.

Twee stuks nieuw rollend materieel zal worden toegevoegd, waarvan nog niet alle details onthult zijn.
Een nieuwe route wordt ook aan het basisprogramma toegevoegd, echter dit geldt alleen voor kopers van RailWorks 3. Bezitters van RailWorks 2 zullen deze route wel moeten aanschaffen

De hoofdpunten met nieuwe features in RailWorks 3 : TrainSimulator 2012 is terug te lezen op de website TrainsSimulator2012.com.

Over de content aanschaft via het DLC (Steam shop) wordt gemeld dat deze ook in RailWorks 3 te gebruiken zal zijn, en tevens geoptimaliseerd daarvoor aangepast dan wel geoptimaliseerd zal worden

De aan het begin van dit jaar aangekondigde Multiplayer laat overigens nog even op zich wachten.

Meer informatie op de website van Railsimulator.com en TrainsSimulator2012.com.

Dit artikel is eerder op 15/07/2011 gepubliceerd.