Op vrijdag 23 september heeft Railsimulator.com RailWorks 3: Train Simulator 2012 uitgebracht. Keurig volgens de aangekondigde verschijningsdatum.

De bezitters van RailWorks 2 worden krijgen de upgrade naar RailWorks 3 : Train Simulator 2012 automatisch binnen via het update-systeem van Steam.

TSX game engine
Een van de grootste wijzigingen zal zijn dat de simulatie gebruik gaat maken van TSX game engine®. Op grafisch dan wel visueel vlak zullen er een grote stappen vooruit gemaakt gaan worden.
Superelevation - ofwel verkanting - in de bochten zal ook een nieuwe opvallende mogelijkheid zijn.
De gebruiker zal deze nieuwe grafische engine wel zelf moeten activeren. Tevens geldt de waarschuwing dat bepaalde content van derden mogelijk niet goed functioneert in combinatie met de nieuwe grafische engine.


Horseshoe Curve routeEen nieuwe route, de Amerikaanse Horseshoe Curve route is aan het basisprogramma toegevoegd, echter dit geldt alleen voor kopers van RailWorks 3.
Bezitters van RailWorks 2 zullen deze route wel moeten aanschaffen. Tot 3 oktober kan deze route met 50% korting worden aangeschaft.

Waarschuwing voor kersverse kopers van RailWorks 3 : Train Simulator 2012Er is een probleem ontdekt bij het installeren van deze 'nieuwe' versie (verse aankoop). Op de website van Railsimulator.com is een link te vinden die dit probleem verhelpt.

 

De hoofdpunten met nieuwe features in RailWorks 3 : TrainSimulator 2012 is terug te lezen op de website TrainsSimulator2012.com.

Meer informatie op de website van Railsimulator.com en TrainsSimulator2012.com.

Dit artikel is eerder op 23/09/2011 gepubliceerd.