[vertaling van een gepubliceerd artikel op de website van Railsimulator.com]

Mogelijk beveiligingslek persoonlijke informatie bij Steam. Lees aandachtig

Op zondagavond 6 november is het Steam forum gehacked. Steam is naar aanleiding hiervan een onderzoek begonnen en constateerde dat het indirngers verder gingen dan de Steam forums.

Ze leerden dat indringers zich naast toegang tot het forum, zich ook toegang wisten te verschaffen tot een van de Steam-databases. De betreffende database bevat informatie, zoals gebruikersnamen, wachtwoorden, spel aankopen, e-mailadressen, factuuradressen en gecodeerde creditcardgegevens. Steam heeft tot dusver geen aanwijzigingen dat er daadwerkleijk versleutelde creditcardnummers of persoonlijke identificerende informatie is buitgemaakt, of dat de bescherming van creditcardnummers of wachtwoorden is gekraakt. Steam heeft dit overigens nog steeds in onderzoek.

Steam heeft tot nu toe geen enkele aanwijziging van creditcard-misbruik. Toch wordt een ieder aangeraden zijn/haar credit card activiteiten etc goed in de gaten te houden.

Steam weet alleen van een aantal gekraakte forum-accounts. Alle forum-gebruikers zullen de eerstvolgende keer dat ze inloggen hun wachtwoord moeten wijzigen. Indien u eenzelfde wachtwoord als voor uw Steam forum-account heeft gebruikt voor andere accounts, dan wordt u dringend aangeraden ook die wachtwoorden te wijzigen.

Steam heeft tot dusver geen gekraakt Steam accounts aangetroffen, en dus zal het Steam wachtwoord niet gewijzigd hoeven te worden (deze staan los van het Steam-forum). Toch wordt u geadviseerd dit wel te wijzigen, zeker als uw Steam-wachtwoord hetzelfde is als Steam forum account wachtwoord.

Als u enige aanwijzing heeft dat uw bankgegevens of creditcard gegevens misbruikt zijn, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met uw bank.

Het oorspronkelijke artikel (Engels) is te lezen op de website van Railsimulator.com

Dit artikel is eerder op 11/11/2011 gepubliceerd.