[Ingezonden]

Dutch Classics is de naam van een nieuw label waaronder Nederlands materieel voor Railworks 3 aangeboden wordt. Het materieel wordt uitgebracht in de vorm van een aantal payware pakketten.

Op 16 december is van Dutch Classics het tweede pakket Nederlandse rijtuigen voor Railworks verschenen. Deze release heet Dutch Classics 2 en bevat een aantal 'nieuwe' klassieke typen rijtuigen van de Nederlandse Spoorwegen. De rijtuigen uit Dutch Classics 2 hebben vanaf de vijftiger tot in de tachtiger jaren in Nederland en omringende landen rondgereden. Zij vormen daarmee een zeer goede aanvulling voor iedereen die met Nederlands materieel in een historische setting (Periode III/IV) of in een museumsetting in Railworks wil rondrijden. De typen rijtuigen die in het pakket geleverd worden zijn:

  • Plan C postrijtuigen
  • Plan K A/B rijtuigen
  • Plan D B/C-rijtuigen
  • Plan D restauratierijtuigen

  

Dutch Classics meldt dat de rijtuigen worden geleverd in een groot aantal uitvoeringen en kleuren. Zo zijn van de rijtuigen de originele turkooise uitvoering, de uitvoering in Berlijns blauw en versies met het moderne NS logo en computernummer te vinden. Ook worden 'verweerde versies' van de rijtuigen in het pakket meegeleverd. Het laatste type rijtuig uit dit materieelpakket ging midden tachtiger jaren uit dienst. Omdat de rijtuigen niet alleen in Nederland, maar ook in omringende landen te zien waren, misstaan ze zeker niet in de Hagen-Siegen route en in andere Duitse routes. De rijtuigen zijn gedetailleerd vormgegeven: vele details uit de originele versies zijn ook in de virtuele modellen van de rijtuigen terug te vinden. Alle rijtuigen zijn voorzien van interieur; in de meeste rijtuigen is ook een realistische passenger view beschikbaar, voorzover men over (foto)materiaal beschikte om de passenger view naar het grote voorbeeld na te bouwen. Naast de 22 uitvoeringen van de rijtuigen die in het pakket te vinden zijn wordt ook een aantal scenario's meegeleverd, die het materieel tonen in twee Railworks-routes. Een Nederlandse handleiding met een beschrijving van het materieel zorgt voor de nodige achtergrondinformatie.

  

Naast Dutch Classics 2 is ook een Megapack uitgebracht. Dit pakket is bedoeld voor diegenen die nog niet in bezit waren van Dutch Classics 1 en 2. In het Megapack vindt men al het materieel dat in de beide Dutch Classics pakketten wordt geleverd. Men beschikt daarmee in één keer over een grote verzameling Nederlandse rijtuigen in 38 uitvoeringen. Een Nederlandse locomotief ontbreekt tot nu toe nog in het assortiment van Dutch Classics, maar dat gaat binnenkort wellicht veranderen. Het team van Dutch Classics is namelijk nog steeds zeer actief bezig met het ontwikkelen van nieuw materieel - gemeld wordt dat de NS locomotief serie 1200 in aanbouw is en dat men bezig is met het bouwen van rijtuigen Plan E. Van beide typen materieel heeft men al rijdbare versies in Railworks op de baan gebracht. Voor de 1200-loc is men inmiddels aardig gevorderd met de detaillering van de buitenzijde. Bij Dutch Classics draait de loc inmiddels proefrondjes op het Testtrak, zo meldt men. De release van de 1200-loc is, mits er geen andere zaken tussen komen, binnen ongeveer vier tot zes weken te verwachten.

informatie op : http://www.dutch-classics.nl

Dit artikel is eerder op 29/12/2011 gepubliceerd.